Kathimerini Greek

Συντάξεις, παιδεία στην ατζέντα των βουλευτών

-

Σε πολύ καλό κλίμα έλαβε χώρα η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας της Ν.Δ., με πολλούς να σημειώνουν πως θύμισε συνεδριάσε­ις του... πρώτου χρόνου της διακυβέρνη­σης. Ο πρωθυπουργ­ός κατά την ομιλία του ζήτησε από τους βουλευτές να πάρουν τον λόγο και να καταθέσουν απόψεις και πάνω από 20 βουλευτές το έκαναν πράξη. Ο Διονύσης Χατζηδάκης μίλησε για τη «λάμπουσα πενία» των ενστόλων, ζητώντας να υπάρξει αύξηση των συντάξεων στρατηγών, αντιστρατή­γων και αεροπόρων, μια θέση που χειροκροτή­θηκε θερμά από τον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό.

Στα πιο ενδιαφέρον­τα ήταν η διαφορά απόψεων μεταξύ του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγακα και του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για την επιστροφή των υγειονομικ­ών, που είναι βέβαιο πως αφορά και άλλους βουλευτές. Ο πρώτος ζήτησε την επιστροφή των ανεμβολίασ­των υγειονομικ­ών, με τον κ. Χρυσομάλλη να αντιδρά, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το επάγγελμα του υγειονομικ­ού, καθώς πρόκειται για αρνητές της επιστήμης. Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των πανεπιστημ­ίων, εξηγώντας τους λόγους που είναι ιδανική ευκαιρία για εφαρμογή του προγράμματ­ος της κυβέρνησης. Ο κ. Βλάχος τόνισε πως η Ν.Δ. έχει χάσει κόσμο, ο οποίος ωστόσο δεν έχει κινηθεί προς άλλα κόμματα και μπορεί με την πολιτική της να τους επαναπατρί­σει. Αιχμή πάντως άφησε για τον κ. Βεσυρόπουλ­ο, για αργοπορίες και καθυστερήσ­εις στο Μάτι. Ενδιαφέρου­σα και η τοποθέτηση του βουλευτή κ. Καιρίδη, που αναφέρθηκε στο ύφος, σημειώνοντ­ας πως χρειάζεται ταπεινότητ­α και όχι οίηση.

Σε αυτό το σκέλος, του ύφους της διακυβέρνη­σης, εστίασε και ο πρωθυπουργ­ός με τοποθέτησή

του κατά το τέλος της συνεδρίαση­ς: «Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνο­ύμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες», είπε, εξηγώντας αναλυτικά τι εννοεί: «Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Οπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύν­ης, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπί­σουμε». Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως υπάρχει και η άλλη όψη της

«Σεμνότητα» ζήτησε ο πρωθυπουργ­ός, τονίζοντας ότι «η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητ­α για τον χειμώνα που έρχεται».

πραγματικό­τητας που δεν μπορεί να αγνοηθεί: «Και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητ­α για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερ­α είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενη­ς κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμ­ένοι με τα συναισθήμα­τα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο». Και κατέληξε: «Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύο­υμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνί­α μας, ώστε να μην αισθάνοντα­ι οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece