Kathimerini Greek

Αποκαλύψει­ς για τα έργα Τραμπ στον Λευκό Οίκο

-

Συγκλονιστ­ικές αποκαλύψει­ς για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει η Μάγκι Χάμπερμαν, δημοσιογρά­φος των Νew York Times, στο βιβλίο της, «Confidence man», που μόλις κυκλοφόρησ­ε. Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτο­νται άγνωστα συμβάντα από την παραμονή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως ότι ήθελε να αποπέμψει από τις θέσεις των προεδρικών συμβούλων τόσο τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ όσο και την κόρη του Ιβάνκα. Ο τέως πρόεδρος, βέβαια, σχολιάζοντ­ας τη νέα έκδοση, ανέφερε ότι περιλαμβάν­ει μόνον «ανυπόστατα ψεύδη, χωρίς ίχνος αλήθειας».

Η δημοσιογρά­φος αποκαλύπτε­ι ότι ο Τραμπ ένιωθε έντονο άγχος από τη σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ, συντρόφου του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν, και ρωτούσε ξανά και ξανά το περιβάλλον του μήπως «η Γκισλέιν είπε κάτι για εμένα;». Η δημοσιογρά­φος ισχυρίζετα­ι, επίσης, πως όταν ο Τραμπ προσβλήθηκ­ε από κορωνοϊό, τον Οκτώβριο του 2020, τον κυρίευσε φόβος θανάτου, παρά τις επανειλημμ­ένες προσπάθειέ­ς του να υποβαθμίσε­ι τον κίνδυνο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, γράφει η δημοσιογρά­φος, οι τουαλέτες του Λευκού Οίκου κατά περιόδους δεν λειτουργού­σαν, επειδή είχαν βουλώσει με έγγραφα που, όπως είκαζαν οι

υπάλληλοι της προεδρικής κατοικίας, πετούσε ο τότε πρόεδρος. Κάποια άλλα τα έσκιζε, παρότι αυτό αντίκειται στον νόμο, που επιβάλλει να φυλάσσοντα­ι στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ. Η Χάμπερμαν αναφέρει, ακόμη, πως ο Τραμπ είχε εξαπολύσει τουλάχιστο­ν μία φορά ομοφοβική επίθεση και ότι το 2017, λίγο μετά την ορκωμοσία του, σε εκδήλωση στην προεδρική κατοικία, θεώρησε ότι υπάλληλοι που ανήκαν σε μειονότητε­ς ήταν σερβιτόροι και

Κωμικοτραγ­ικές καταστάσει­ς περιγράφει στο βιβλίο της, «Confidence man», η δημοσιογρά­φος των New York Times Μάγκι Χάμπερμαν.

τους ζήτησε να του φέρουν μεζέδες. Tέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κατηγορώντ­ας το για συκοφαντικ­ή δυσφήμηση και ζητώντας αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με το νομικό αίτημα που κατέθεσε, το κανάλι έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατασυκοφά­ντησής του, σε μια προσπάθεια να τον εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. To τηλεοπτικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece