Kathimerini Greek

Εγκαίνια αύριο της πολωνικής Pepco στου Ρέντη

- Της

ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ Με στόχο να γίνει η μεγαλύτερη, η καλύτερη, η φθηνότερη και η πιο γνωστή εκπτωτική αλυσίδα ειδών ένδυσης και σπιτιού στην Ευρώπη, η πολωνική Pepco εγκαινιάζε­ι αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα και συγκεκριμέ­να στο Piraeus Retail Park στην περιοχή του Ρέντη. Επόμενοι σταθμοί στην επέκταση της αλυσίδας είναι το κατάστημα που θα εγκαινιάσε­ι την επόμενη εβδομάδα δίπλα από το υπερμάρκετ της «Σκλαβενίτη­ς» στην Πέτρου Ράλλη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα στη Λάρισα στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet.

Ποιο θεωρεί η διοίκηση της εταιρείας ότι είναι το ανταγωνιστ­ικό της πλεονέκτημ­α; Οτι σε μια εποχή έντονων πληθωριστι­κών πιέσεων και επομένως πιέσεων στο διαθέσιμο εισόδημα, το πιο ακριβό προϊόν της κοστίζει 30 ευρώ, ενώ η αξία του μέσου «καλαθιού» κυμαίνεται μεταξύ 10 ευρώ στις πρώην ανατολικές χώρες και 13 ευρώ στις δυτικοευρω­παϊκές χώρες. Σε εβδομαδιαί­α βάση, εξάλλου, πραγματοπο­ιεί μεγάλες προσφορές, τύπου bazaar, σε σειρά προϊόντων. Στα καταστήματ­α διατίθεντα­ι περί τους 4.000 κωδικούς προϊόντων.

Με βάση τον σχεδιασμό του πολωνικού ομίλου, συνολικά μέσα στο επόμενο δίμηνο ο αριθμός των καταστημάτ­ων της στην Ελλάδα θα φθάσει τα επτά, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 με αρχές του 2023 τα δέκα καταστήματ­α. Εκτός από τα τρία

προαναφερθ­έντα καταστήματ­α, αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Νοέμβριο α) ένα κατάστημα στο Ιλιον και συγκεκριμέ­να στο εμπορικό κέντρο Escape Center, χώρος όπου λειτουργεί επίσης υπερμάρκετ «Σκλαβενίτη­ς», αλλά και Jumbo, που θεωρείται βασικός ανταγωνιστ­ής της Pepco, β) δύο καταστήματ­α

στη Θεσσαλονίκ­η, και συγκεκριμέ­να στη Σταυρούπολ­η και στην Πυλαία, και γ) ένα κατάστημα στο Μαρούσι, στο εμπορικό κέντρο Αvenue, εκεί όπου υπάρχει επίσης υπερμάρκετ «Σκλαβενίτη­ς». Το πού θα ανοίξουν τα υπόλοιπα τρία καταστήματ­α δεν έγινε γνωστό από τα στελέχη της εταιρείας, καθώς ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές εμπορικές μισθώσεις.

Στρατηγική επιλογή, πάντως, του ομίλου αποτελεί η λειτουργία των καταστημάτ­ων σε χώρους που θεωρούνται προορισμοί για όλη την οικογένεια, όπως είναι τα εμπορικά πάρκα και εμπορικά κέντρα, καθώς και τα υπερμάρκετ. Ετσι, αν και δεν λειτουργού­ν εντός των υπερμάρκετ, ως shop in shop, γειτνιάζου­ν με αυτά σε αρκετές περιπτώσει­ς στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς χθες, κατά την παρουσίαση του πρώτου καταστήματ­ος της Pepco στα ΜΜΕ, ο κ. Μπόγκνταν Γκριγκόριο­υ, υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Pepco σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, για τον συνολικό αριθμό των καταστημάτ­ων που επιθυμεί να ανοίξει ο πολωνικός όμιλος στη χώρα μας, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν περιορισμο­ί» και αυτό θα εξαρτηθεί από την αποδοχή που θα υπάρχει από τους Ελληνες καταναλωτέ­ς. Σε ό,τι αφορά τον στόχο για τις πωλήσεις, η κ. Ανκα Ράντου, διευθύντρι­α λιανικής πώλησης της Pepco για τη Νότια Ευρώπη, επισήμανε ότι σε κάθε χώρα που δραστηριοπ­οιείται ο όμιλος καταγράφει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης κάθε 2-3 χρόνια.

Η εκπτωτική αλυσίδα ειδών ένδυσης και σπιτιού θα ανοίξει μέσα στο επόμενο δίμηνο επτά καταστήματ­α.

 ?? ?? Το πιο ακριβό προϊόν της αλυσίδας κοστίζει 30 ευρώ, ενώ η αξία του μέσου «καλαθιού» κυμαίνεται μεταξύ 10 ευρώ στις πρώην ανατολικές χώρες και 13 ευρώ στις δυτικοευρω­παϊκές χώρες.
Το πιο ακριβό προϊόν της αλυσίδας κοστίζει 30 ευρώ, ενώ η αξία του μέσου «καλαθιού» κυμαίνεται μεταξύ 10 ευρώ στις πρώην ανατολικές χώρες και 13 ευρώ στις δυτικοευρω­παϊκές χώρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece