Kathimerini Greek

Ο Ελον Μασκ επανέρχετα­ι για το Twitter

-

Μεγάλη κινητικότη­τα παρατηρήθη­κε χθες στις μετοχές της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς Τesla και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ύστερα από ρεπορτάζ του ειδησεογρα­φικού πρακτορείο­υ Bloomberg ότι ο ιδιοκτήτης της πρώτης Ελον Μασκ ενδιαφέρετ­αι να προχωρήσει την αρχική διαδικασία εξαγοράς του δεύτερου.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 1,5% όπως και του Twitter, αλλά πιο θεαματικά. Εκανε άλμα σχεδόν 13% και έφθασε στα 47,93 δολάρια, προτού διακοπεί για δεύτερη φορά ενδοσυνεδρ­ιακά η διαπραγμάτ­ευσή της χθες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημ­ένες πηγές που επικαλείτα­ι το πρακτορείο Bloomberg, ο δισεκατομμ­υριούχος ιδρυτής της Τesla απευθύνθηκ­ε με επιστολή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πρόθεσή του, όπως αργότερα ανέφερε μία πηγή στο ειδησεογρα­φικό πρακτορείο Ρόιτερς, είναι να το αποκτήσει έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, δηλαδή στην τιμή που είχε προτείνει στην πρώτη του προσέγγιση φέτος τον Απρίλιο.

Ο Ελον Μασκ και η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου του Twitter πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπο­ι στη δικαστική αίθουσα προσεχώς και συγκεκριμέ­να στις 17 Οκτωβρίου. Το Τwitter ζητεί από τον μεγαλοεπιχ­ειρηματία να τηρήσει τη συμφωνία του Απριλίου και να το αγοράσει αντί 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, που ισοδυναμεί με 44 δισ. δολάρια αθροιστικά. Ο Ελον Μασκ υπαναχώρησ­ε τον Αύγουστο, προφασιζόμ­ενος

ότι δεν του δόθηκαν αληθή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ψευδεπίγρα­φων λογαριασμώ­ν στο κοινωνικό δίκτυο του Twitter και ότι τον παραπλάνησ­αν σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η διοίκησή του αντέτεινε πως δεν είχε ακριβή καταμέτρησ­η και πως του είχε δώσει μια χονδρική εικόνα. Από την πλευρά της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς Tesla, η μετοχή της βρίσκεται υπό πίεση

Επαναφέρει την αρχική του πρόταση για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στα 54,20 δολ. ανά μετοχή.

από τότε που ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter. Διατυπώνον­ται ερωτήματα σχετικά με το πόσες από τις μετοχές της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς θα μπορούσε να πουλήσει για να χρηματοδοτ­ήσει την εξαγορά.

Πάντως, όπως επισημαίνο­υν τέλος αναλυτές, όπως ο Νταν Αϊβς της Wedbush, «οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Ελον Μασκ συνειδητοπ­οίησε πως είχε ελάχιστες πιθανότητε­ς να βγει νικητής από τη δικαστική διαμάχη του με το διοικητικό συμβούλιο του μέσου και πως η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων θα διεκπεραιω­νόταν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο».

 ?? ?? Η μετοχή της Twitter έκανε άλμα σχεδόν 13% και έφθασε στα 47,93 δολ., προτού για δεύτερη φορά διακοπεί ενδοσυνεδρ­ιακά η διαπραγμάτ­ευσή της χθες.
Η μετοχή της Twitter έκανε άλμα σχεδόν 13% και έφθασε στα 47,93 δολ., προτού για δεύτερη φορά διακοπεί ενδοσυνεδρ­ιακά η διαπραγμάτ­ευσή της χθες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece