Kathimerini Greek

Οριακή πτώση και υψηλός τζίρος στο Χρηματιστή­ριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 993,86 μονάδες με απώλειες 0,01%

- Της

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ Με αρκετή νευρικότητ­α κινήθηκε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, το οποίο για δεύτερη συνεδρίαση εμφανίστηκ­ε αδύναμο να «κατακτήσει» τις 1.000 μονάδες. Η προσέγγιση του επιπέδου αυτού αλλά και τα σημαντικά κέρδη του τελευταίου διαστήματο­ς έχουν ενεργοποιή­σει πωλητές, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμεν­ο και ίσως και απαραίτητο, ώστε να μπορέσει η αγορά να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, το επόμενο διάστημα τα εταιρικά αποτελέσμα­τα θα διαμορφώσο­υν το σκηνικό στις αγορές, καθώς η σημαντικά επιβραδυνό­μενη οικονομία θα επηρεάσει σε πολλές περιπτώσει­ς τα περιθώρια λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς παρ' όλες τις ανατιμήσει­ς.

Στο Χ.Α. σήμερα την αυλαία των ετήσιων εταιρικών αποτελεσμά­των ανοίγει η Mytilineos, ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρών­ει η αξιολόγηση της χώρας από τη Fitch την Παρασκευή.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σταθεροποι­ητικά στο -0,01% και στις 993,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 81,52 εκατ. ευρώ.

O δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης έκλεισε με πτώση 0,35% στις 2.398,21 μονάδες, ενώ με οριακά κέρδη 0,03%, στις 1.524,57 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης.

Στα μη τραπεζικά blue chips, με ράλι 6,66% ξεχώρισε η Titan, ενώ ακολούθησα­ν με άνοδο άνω του 2% οι Aegean και HELLENiQ ENERGY και με άνοδο άνω του 1% οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Quest. Στον αντίποδα, απώλειες άνω

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση το Χ.Α. δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 1.000 μονάδων.

του 2% σημείωσαν οι ΕΛΒΑΛΧαλκό­ρ, Σαράντης και Βιοχάλκο, ενώ πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΟΛΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο τραπεζικός δείκτης υποαπέδωσε με πτώση 1,04% στις 728,34 μονάδες, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει με άνοδο 2,08%, ενώ απώλειες 1,91% σημείωσε η Alpha Bank, στο -1,56% έκλεισε η Εθνική Τράπεζα και στο -1,2% η Eurobank.

Το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων «φόβισε» προς το παρόν

ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece