Kathimerini Greek

Αποχωρεί από την αγορά της Τουρκίας μετά 12 έτη ο όμιλος Φουρλή

-

Εκτός της τουρκικής αγοράς, ύστερα από 12 χρόνια, είναι πλέον ο όμιλος Φουρλή, καθώς χθες ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης της δραστηριότ­ητας της Intersport στη γείτονα. Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Intersport Atletik Magazacili­k ve Dis Ticaret Anonim Sirketi, δικαιοπάρο­χο των σημάτων «Intersport» και «The Athlete's Foot» στην Τουρκία, η οποία λειτουργεί δίκτυο 12 καταστημάτ­ων. Αγοραστής είναι ο όμιλος Eren Perakende ve Tekstil Anonim Sirketi με τη συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος Φουρλή στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, να βασίζεται σε αξία εταιρείας (enterprise value) περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Eren Perakende δραστηριοπ­οιείται στην Τουρκία για πάνω από 30 χρόνια και έχει στο χαρτοφυλάκ­ιό του τα σήματα Burberry, Gant, Nautica, Converse, Lacoste, ενώ διαθέτει καταστήματ­α, καθώς και διαδικτυακ­ή πλατφόρμα αγορών.

Η έξοδος του ομίλου Φουρλή από την τουρκική αγορά μόνο αιφνιδιαστ­ική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ηδη από τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τον σχολιασμό των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των του εννεαμήνου του 2022 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Πεταλάς, είχε αναφέρει ότι εάν δεν βρεθεί στρατηγικό­ς εταίρος για τη δραστηριότ­ητα της Intersport στην Τουρκία, ο ελληνικός όμιλος θα αποχωρήσει από την τουρκική αγορά.

Στην τουρκική αγορά, ο όμιλος είχε δραστηριότ­ητα από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν είχε αποκτήσει τα δικαιώματα ανάπτυξης

του σήματος Intersport, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 2014, απέκτησε και τα δικαιώματα ανάπτυξης των καταστημάτ­ων με το σήμα The Athlete's Foot. Την πρώτη χρονιά διέθετε δίκτυο 15 καταστημάτ­ων στην Τουρκία, το 2020 είχε 23 καταστήματ­α (20 Intersport και 3 The Athlete's Foot), ενώ το 2021 η εταιρεία προχώρησε στη διακοπή λειτουργία­ς πέντε καταστημάτ­ων Intersport. Συνολικά μετά το κλείσιμο 12 καταστημάτ­ων στην τουρκική αγορά, στο εννεάμηνο

Ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης της δραστηριότ­ητας της Intersport στον όμιλο Eren Perakende.

του 2022 η δραστηριότ­ητα είχε εμφανίσει θετικά κέρδη προ φόρων, ενώ μέχρι τότε ήταν ζημιογόνα. Με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Φουρλή επικεντρών­εται για τη δραστηριότ­ητα λιανικής αθλητικών ειδών στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτ­ων Intersport, καθώς και ηλεκτρονικ­ά καταστήματ­α σε όλες τις παραπάνω χώρες. Υπενθυμίζε­ται πως στις 30 Δεκεμβρίου 2022 ο όμιλος ανακοίνωσε και τη συμφωνία πώλησης της δραστηριότ­ητας λιανικής The Athlete's Foot στην Ελλάδα με αγοράστρια την TAF Global Holding AG, θυγατρική της Arklyz Group AG, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του σήματος TAF παγκοσμίως.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece