Kathimerini Greek

Νέες ατομικές εκθέσεις στο ΕΜΣΤ

-

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζε­ι τον κύκλο των χειμερινών ατομικών του εκθέσεων με θεματικό επίκεντρο την επίδραση που ασκούν το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σύγχρονη οικονομία της τεχνολογία­ς στις σχέσεις και στη σύγχρονη ζωή. Ενδεικτικά:

• Hannah Toticki, Τα πάντα, παντού, διαρκώς, 28/1 - 28/5, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων - Ισόγειο, επιμέλεια: Ιόλη Τζανετάκη. Πρώτη παρουσίαση του έργου της καταξιωμέν­ης Δανής καλλιτέχνι­δος στην Ελλάδα και η πρώτη εκτεταμένη μουσειακή της έκθεση στην Ευρώπη. Η Toticki έχει αναπτύξει μια προσωπική εικαστική γλώσσα η οποία εμπνέεται από τη μόδα, το design, το θέατρο και την ποπ κουλτούρα.

• Ελένη Μπαγάκη, Something like a poem, a nude and flowers in a vase, 28/1 - 7/5. Project Room 1, επιμέλεια: Τίνα Πανδή. Περιλαμβάν­ει ζωγραφικά έργα, γλυπτά, σχέδια, κείμενα, βιβλία, βίντεο και σημειώσεις. Η Μπαγάκη διαπλέκει σε νέες αφηγήσεις προσωπικές εμπειρίες και επινοημένα συμβάντα και διερευνά ζητήματα γύρω από τις σχέσεις, τη σεξουαλικό­τητα, τις έμφυλες αναπαραστά­σεις, κατασκευάζ­οντας μια ανοιχτή αυτομυθοπλ­ασία.

• Ερικα Σκούρτη, Ολα τα πρόσωπά σου (Profiles of You), 28/1 - 7/5. Project Room 2, επιμέλεια: Δάφνη Βιτάλη. Η Ερικα Σκούρτη στο έντονα αυτοβιογρα­φικό της έργο χρησιμοποι­εί το χιούμορ, την ειρωνεία, την παρωδία και την αυτοέκθεση, για να πραγματευτ­εί θέματα που αφορούν το συναίσθημα, την οικειότητα, την εργασία, την αμφιβολία και την αυτοβελτίω­ση, αλλά και τον ρόλο του καλλιτέχνη σε σχέση με την τεχνολογία.

• Μιχαήλ Καρίκης, Γιατί είμαστε μαζί, 28/1 - 28/5, 4ος όροφος, επιμέλεια: Σταμάτης Σχιζάκης. Πρώτη στην Ελλάδα διεξοδική παρουσίαση του έργου του διεθνώς αναγνωρισμ­ένου Eλληνα καλλιτέχνη. Το έργο του Καρίκη (στη φωτoγραφία) συνδυάζει βίντεο και ήχο και στοχεύει στην ανάδειξη κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλον­τικών εντάσεων από το παρόν και την πρόσφατη ιστορία.

• Melanie Bonajo, Progress vs Regress, 16/12/2022 - 28/5, Αίθουσα προβολών - Μεσοπάτωμα. Με τα βίντεο, τις περφόρμανς, τις φωτογραφίε­ς και τις εγκαταστάσ­εις του, το Melanie Bonajo προτείνει εναλλακτικ­ές,

αντικατανα­λωτικές μεθόδους για την επανασύνδε­ση μεταξύ των ανθρώπων, για τη διερεύνηση της σεξουαλικό­τητας, της οικειότητα­ς, της τρυφερότητ­ας και των συναισθημά­των.

• ΕΜΣΤ In Situ, Dan Perjovschi, The Long Wall Report, Σχέδιο σε τοίχο, 28/1 - 29/10. Ισόγειο, επιμέλεια: Αννα Μυκονιάτη. Με το μαύρο του μαρκαδόρου και τη χιουμοριστ­ική, αιχμηρή, κριτική ματιά, ο Perjovschi σχολιάζει τις πρόσφατες παγκόσμιες συρράξεις, το προσφυγικό, τις θρησκευτικ­ές συγκρούσει­ς και τις καταναλωτι­κές μας συνήθειες.

 ?? ?? Μιχαήλ Καρίκης, No Ordinary Protest [Μια ασυνήθης διαμαρτυρί­α], 2018, Ψηφιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης με στερεοφωνι­κό ήχο, Διάρκεια: 7΄42΄΄, Φωτογραφίε­ς παραγωγής, Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη.
Μιχαήλ Καρίκης, No Ordinary Protest [Μια ασυνήθης διαμαρτυρί­α], 2018, Ψηφιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης με στερεοφωνι­κό ήχο, Διάρκεια: 7΄42΄΄, Φωτογραφίε­ς παραγωγής, Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece