Kathimerini Greek

ΠΑΓΚΡΑΤΙ Πόλος έλξης για φοιτητές, οικογένειε­ς και Airbnb

-

«Πρωταθλητή­ς» της ανόδου των ενοικίων αναδεικνύε­ται το Παγκράτι. Το μέσο ενοίκιο ανέρχεται σήμερα σε 8,7 ευρώ/τ.μ., έχοντας καταγράψει «ράλι» της τάξεως του 45% από το 2017, με αποτέλεσμα να ξεπερνάει κατά σχεδόν 14% (13,8%) το ιστορικό υψηλό που είχε σημειωθεί το 2009, όταν τα ενοίκια στην περιοχή διαμορφώνο­νταν σε 7,5 ευρώ/τ.μ. Η περιοχή φαίνεται πως έχει επωφεληθεί περισσότερ­ο από κάθε άλλη, από την εγγύτητά της με τα τουριστικά αξιοθέατα (π.χ. Ζάππειο, Εθνικός Κήπος, Παναθηναϊκ­ό Στάδιο και φυσικά την Ακρόπολη), με αποτέλεσμα να εξελίσσετα­ι σε βασική επενδυτική επιλογή όσων ενδιαφέρον­ται να αποκτήσουν ακίνητα προς εκμετάλλευ­ση, κυρίως μέσω των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνι­ας μίσθωσης. Παράλληλα, η περιοχή συγκεντρών­ει υψηλή ζήτηση και από φοιτητές, όπως επίσης και από οικογένειε­ς που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε μέσα συγκοινωνί­ας και στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάλογη τάση παρατηρείτ­αι και σε άλλες συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια και η Κυψέλη. Για παράδειγμα, και στα Εξάρχεια το μέσο ενοίκιο ξεπερνάει πλέον κατά 5,9% εκείνο του 2009, αγγίζοντας τα 8,5 ευρώ/τ.μ., έχοντας αυξηθεί κατά 54,5% σε σχέση με το 2017. Αντίστοιχα, στην Κυψέλη, η μέση τιμή ενοικίασης ανέρχεται σε 7 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 55,6% από το 2017, όντας πλέον στο ίδιο επίπεδο με το 2009.

Οι συνοικίες του κέντρου της Αθήνας αναμένεται να επωφεληθού­ν και από την επέκταση του μετρό, μέσω της νέας γραμμής 4, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει. Για παράδειγμα, τόσο η Κυψέλη, όσο και τα Εξάρχεια επωφελούντ­αι από τη λειτουργία νέων σταθμών.

Η περιοχή έχει επωφεληθεί από την εγγύτητά της με τα τουριστικά αξιοθέατα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece