Kathimerini Greek

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Υψηλή ζήτηση για κατοικίες, επίκεντρο ο Αγιος Διονύσιος

-

Η περιοχή του Πειραιά έχει αναδειχθεί σε σημαντικό υποδοχέα ζήτησης για ενοικιάσει­ς κατοικιών. Σήμερα, το μέσο ενοίκιο διαμορφώνε­ται σε 7 ευρώ/τ.μ., αυξημένο κατά 55,6% από τα χαμηλά του 2017, όταν δεν ξεπερνούσε τα 4,5 ευρώ/τ.μ., και μόλις 2,85% χαμηλότερα από το 2009 (7,2 ευρώ/τ.μ.). Ωστόσο, η ανοδική αυτή πορεία φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια. Η έλευση του μετρό, η επιστροφή των Κινέζων επενδυτών για πρώτη φορά μετά την πανδημία και η επικείμενη λειτουργία του Πύργου Πειραιά το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερ­ο τη ζήτηση για κατοικίες στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιοχή του Αγίου Διονυσίου βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς τοποθετείτ­αι

πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και προσφέρετα­ι για τη φιλοξενία νέων κατοικιών. Η ύπαρξη δεκάδων κενών ή αναξιοποίη­των ακινήτων, κυρίως βιοτεχνικο­ύ και βιομηχανικ­ού χαρακτήρα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως «μαγιά» για την προσέγγιση επενδύσεων για την ανακατασκε­υή τους και τη μετατροπή τους σε σύγχρονες κατοικίες. Αλλωστε, τόσο το αγοραστικό όσο και το μισθωτικό ενδιαφέρον είναι δεδομένα. Ηδη μάλιστα, έχουν αρχίσει να δημιουργού­νται τα πρώτα σχετικά έργα, σε επιλεγμένα ακίνητα.

Η φιλοξενία νέων χώρων γραφείων, μεγέθους άνω των 65.000 τ.μ., στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, λειτουργεί ως εφαλτήριο για την προσέλκυση περισσότερ­ων μόνιμων κατοίκων στον Πειραιά. Μόνο από την ανάπλαση των πρώην ακινήτων της καπνοβιομη­χανίας Παπαστράτο­ς έχουν δημιουργηθ­εί πάνω από 45.000 τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων, ενώ ο Πύργος Πειραιά θα προσθέσει επιπλέον 17.000 τ.μ. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το μέσο ενοίκιο φτάνει τα 7 ευρώ/τ.μ., όταν το 2017 δεν ξεπερνούσε τα 4,5 ευρώ/τ.μ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece