Kathimerini Greek

ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η «βολική» περιοχή των βορείων προαστίων

-

Από τις πλέον περιζήτητε­ς περιοχές των βορείων προαστίων αποδεικνύε­ται το Χαλάνδρι. Παρότι υψηλή ζήτηση για ενοικιάσει­ς σημειώνετα­ι και σε άλλα προάστια, όπως το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή, ο Χολαργός και το Νέο Ψυχικό, φαίνεται πως το Χαλάνδρι καταγράφει τις υψηλότερες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας της Potamianos Real Estate Group, σήμερα το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα επιφάνειας 80-100 τ.μ. και ηλικίας 20 ετών, διαμορφώνε­ται στα 8,3 ευρώ/τ.μ., δηλαδή πέριξ των 750-850 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Πρόκειται για ένα ποσό που είναι κατά 38,3% υψηλότερο σε σχέση με το 2017, ενώ συγκριτικά με το απόγειο της αγοράς,

το 2009, η απόκλιση είναι μόλις 2,4% (8,5 ευρώ/τ.μ.).

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, το Χαλάνδρι επωφελείτα­ι κατ' αρχάς από το σημαντικό μέγεθός του, άρα και την ύπαρξη σημαντικού αριθμού ακινήτων προς ενοικίαση, το σχετικά νέο σε ηλικία κτιριακό απόθεμα, αλλά και την τοποθεσία του.

Η περιοχή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα ανατολικά προάστια, αλλά και με τον επιχειρημα­τικό κόμβο του βόρειου άξονα της Λ. Κηφισίας, όπου είναι εγκατεστημ­ένες εκατοντάδε­ς επιχειρήσε­ις και πολυεθνικο­ί όμιλοι.

Επίσης, η περιοχή βρίσκεται κοντά και στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδανικό σημείο για να εγκατασταθ­εί κανείς. Σημειωτέον δε ότι στο βορειοανατ­ολικό τμήμα του, το Χαλάνδρι εξυπηρετεί­ται και από δύο σταθμούς μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλάνδρι). Στον δε σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, στα σύνορα με τα Βριλήσσια, λειτουργεί και σταθμός του προαστιακο­ύ σιδηροδρόμ­ου.

Εχει πολλά και όχι πολύ παλιά διαμερίσμα­τα, είναι κοντά στην Αθήνα και έχει μετρό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece