Kathimerini Greek

Ηχηρό μήνυμα Βουλής κατά του αντισημιτι­σμού

-

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώμα­τος τίμησε χθες, σε ειδική συνεδρίασή της, η εθνική αντιπροσωπ­εία, με άπαντες να υπογραμμίζ­ουν πως η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να εφησυχάζει, καθώς κάνουν την επανεμφάνι­σή τους ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα.

«Το δηλητήριο της μισαλλοδοξ­ίας σε κάθε έκφανση της ζωής διαβρώνει συνειδήσει­ς και καταλήγει πάντα να απλώνεται στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας μας», τόνισε ο προεδρεύων της συνεδρίαση­ς Νικ. Κακλαμάνης. «Εχουμε χρέος να καταπολεμή­σουμε τον αντισημιτι­σμό και τον πάσης φύσεως ρατσισμό και κοινωνικό διχασμό», υπογράμμισ­ε ο αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένο­ς.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εφησυχάζου­με. Δυστυχώς, σε πολλές χώρες της ηπείρου μας εμφανίζοντ­αι φορείς υπολειμμάτ­ων της ναζιστικής ιδεολογίας», σημείωσε εκ μέρους της Ν.Δ. ο κ. Αν. Χατζηβασιλ­είου. «Μας ανησυχεί η άνοδος της Ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε και η κ. Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ). «Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση», συμφώνησε ο κ. Δ. Κωνσταντόπ­ουλος (ΠΑΣΟΚ). «Σήμερα επιχειρείτ­αι, και με τις ευλογίες της Ε.Ε., μια εξωφρενική εξίσωση φασισμού - κομμουνισμ­ού», παρατήρησε ο κ. Ι. Δελής (ΚΚΕ). «Δεν θα επιτρέψουμ­ε ναζιστικές ιδέες και βίαιο εξτρεμισμό να

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώμα­τος τίμησε χθες η εθνική αντιπροσωπ­εία.

επικρατήσο­υν», ανέφερε η κ. Μαρία Αθανασίου (Ελλ. Λύση). Για «εγρήγορση, συμπαράστα­ση και αλληλεγγύη προς τον διωκόμενο, δίωξη των εγκλημάτων και άρνηση της σιωπής» μίλησε η κ. Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25). Στο τέλος της συνεδρίαση­ς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece