Kathimerini Greek

Επεσε από την κορυφή ο ΠΑΟ

Ηττα-σοκ από τον Αστέρα με 1-0 – Επαιζαν με 10 από το 33΄ οι «πράσινοι»

-

Με κιτρινόμαυ­ρο και όχι πράσινο χρώμα είναι πλέον βαμμένη η κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, για πρώτη φορά ύστερα από 20 αγωνιστικέ­ς. Η νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη με 3-0 την έφερε στο ρετιρέ της βαθμολογία­ς την Κυριακή και την κράτησε εκεί, καθώς ο Παναθηναϊκ­ός ηττήθηκε 1-0 στην Τρίπολη και υποχώρησε στη 2η θέση, δύο βαθμούς πιο πίσω, πιασμένος γερά στα γρανάζια μιας βαθιάς αγωνιστική­ς κρίσης. Δυνατά στη μάχη του τίτλου παραμένουν ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που προχώρησαν με δύσκολες νίκες στην έδρα τους πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή στην Τούμπα, όπου οι «ερυθρόλευκ­οι» θα εμφανιστού­ν

ενισχυμένο­ι με τον Σέρτζι Κανός. Ο 25χρονος Ισπανός εξτρέμ αποκτήθηκε δανεικός από την Μπρέφορντ με οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι και βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες το βράδυ, με τις ανακοινώσε­ις να αναμένοντα­ι σήμερα.

Στο ματς της ημέρας, ο Παναθηναϊκ­ός μπήκε φουριόζος στην Τρίπολη και πίεσε ασφυκτικά τον Αστέρα μέχρι την αποβολή του Κουρμπέλη στο 33΄, με 2η κίτρινη μέσα σε 6 λεπτά! Οι «πράσινοι» κόπηκαν στη μέση και υποχώρησαν αισθητά στη συνέχεια, χωρίς να απειληθούν μέχρι το 80΄, όταν ο Μπαρτόλο άνοιξε το σκορ με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής, στην πρώτη ευκαιρία του Αστέρα. Η διπλή μεγάλη επέμβαση του Παπαδόπουλ­ου στο 85΄ στις κοντινές προσπάθειε­ς των Ιωαννίδη και Τσόκαϊ και κράτησαν τη νίκη για τους Αρκάδες, που χρόνια τώρα έχουν

αποδειχθεί ο «κακός δαίμονας» του Παναθηναϊκ­ού! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλ­ος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Αλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71΄ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκ­ι (55΄ Μπερτόλιο), Κρέσπι (90΄+1΄ Αλάγκμπε), Σίτο (90΄+2΄ Γκαρσία), Μπαράλες. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη­ς, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81΄ Χουάνκαρ),

Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (74΄ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81΄ Κλεϊνχέισλ­ερ), Σπόραρ (67΄ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (68΄ Μαντσίνι).

Νωρίτερα, με πολύ άγχος όπως μαρτυράει το τελικό 3-2, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Λεβαδειακό στο 1000ό του παιχνίδι πρωταθλήμα­τος στην Τούμπα. Το γρήγορο γκολ του Ντάντας στο 10΄ βρήκε άμεση απάντηση με

το πέναλτι του Μουτίνιο στο 15΄. Παρότι o VAR ζήτησε από τον διαιτητή Διαμαντόπο­υλο να ξαναδεί τη φάση, αυτός δεν άλλαξε γνώμη, με τον Λεβαδειακό να διαμαρτύρε­ται έντονα ζητώντας και αποβολή του Κοτάρσκι στην ανατροπή του Λούα Λούα. Η μη αλλαγή της απόφασης προκάλεσε σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την αγανάκτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Λούα Λούα είχε κεφαλιά στο δοκάρι πριν ο Ντάντας κάνει το 2-1 στο 45+5 και ο Κουλιεράκη­ς (παρθενικό γκολ) το 3-1 στο 61΄, για να κλείσει το σκορ ο Τσάπρας στο 66΄. ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκη­ς, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Νάρεϊ (72΄ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλ­ιας, Τάισον, Ολιβέιρα. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ­Σ: Στογιάνοβι­τς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλο­ς, Βήχος (78΄ Συμελίδης), Παναγιώτου, Μεχία (79΄ Σακό), Νίκας, Νταμπό (66΄ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56΄ Τορό).

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο Ιωνικός νίκησε με 2-0 στη Λαμία στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του και πλησίασε σε απόσταση βολής τη 12η θέση, που εξασφαλίζε­ι παραμονή στην κατηγορία. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμ­ενοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά-αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 18΄, πέτυχαν το 2-0 με σέντρα σουτ του Βαλεριάνου στο 45΄ και μετά ήλεγξαν με ασφάλεια τον ρυθμό, χωρίς να απειληθούν από την πιεστική αλλά πολύ αγχωμένη Λαμία. ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντων­όπουλος (73΄ Σιμόν), Παουλάβετς, Τζανετόπου­λος, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55΄ Στάνκο), Σλίβκα, Ρόμανιτς, Νούνιες (55΄ Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεθ (73΄ Τσιλούλης), Βέργος (45+1΄ Μανούσος).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτη­ς, Τσιγκρίνσκ­ι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς (90+2΄ Τσιμπσάχ), Φαντιγκά (87΄ Ρουμπουλάκ­ου), Κάνιας, Γούλερι (46΄ λ. τρ. Καμπράλ), Σεμπά (77΄ Αντούνες), Μάντζης.

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ με διαφορά 2 βαθμών – Στους τρεις βαθμούς πλησίασαν το «Τριφύλλι» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

 ?? ?? Ο διαιτητής Τζήλος έβγαλε πολύ... εύκολα την πρώτη κίτρινη στον Κουρμπέλη στο 27΄. Εξι λεπτά μετά ο αρχηγός του Παναθηναϊκ­ού υπέπεσε σε ένα σκληρό και ανόητο φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.
Ο διαιτητής Τζήλος έβγαλε πολύ... εύκολα την πρώτη κίτρινη στον Κουρμπέλη στο 27΄. Εξι λεπτά μετά ο αρχηγός του Παναθηναϊκ­ού υπέπεσε σε ένα σκληρό και ανόητο φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece