Kathimerini Greek

Γιατί αδιαφορεί ο Μητσοτάκης

- TΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥ­ΛΟΥ

Το πρωτοσέλιδ­ο δηµοσίευµα µε έβαλε σε σκέψεις. Απεκάλυπτε πως ο πρωθυπουργ­ός, εκτός όλων των άλλων, παρακολουθ­εί και την αδελφή του, Ντόρα, και τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστα Μπακογιάνν­η, τον δήµαρχο. Η εφηµερίδα αθλείται στον πρωταθλητι­σµό της ελευθεροτυ­πίας, κοινώς «γράψε ό,τι θέλεις και άσε τους άλλους να βρουν αν είναι αλήθεια». Οπότε, απ’ ό,τι αντιλαµβάν­εστε, δεν κατάφερα να χαλιναγωγή­σω την ορµή των σκέψεών µου. Κατ’ αρχήν το βρήκα θετικό και απολύτως συµβατό µε το αίσθηµα ευθύνης του οικογενειά­ρχη, κάτι που εκ προσωπικής πείρας γνωρίζω ότι στην Κρήτη είναι ιδιαιτέρως ισχυρό.

την αδελφή του και τα ανίψια του µπορεί να τους συµβουλεύε­ι ή ακόµη και να τους νουθετεί. Οµως οι σκέψεις µου δεν έλεγαν να ηρεµήσουν. Κάτι δεν µου πήγαινε στην όλη υπόθεση. Κάτι µου έλειπε από την εικόνα του οικογενειά­ρχη. Τι κάνει µε τα παιδιά του και τη σύζυγό του ο πρωθυπουργ­ός; ∆εν τον ενδιαφέρει να µάθει τι κάνουν όταν λείπουν από το σπίτι; Πάνε σινεµά; Και η σύζυγός του; Η Μαρέβα δεν είναι σαν τις πρώην συζύγους πρωθυπουργ­ών που διορίζοντα­ν στο ∆ηµόσιο. Είναι επιχειρηµα­τίας, και µάλιστα επιτυχηµέν­η. Είναι δυνατόν να µην τους παρακολουθ­εί όλους αυτούς µε το κακόβουλο λογισµικό που έχει στο προσκέφαλό του; Οχι, δεν τολµώ να σκεφτώ ότι είναι τόσο αδιάφορος πατέρας ή σύζυγος ο πρωθυπουργ­ός.

αντιθέτως να αναρωτηθώ τι κάνει µε τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι τόσο σίγουρος πως τα κάνει όλα όπως πρέπει ώστε να µη χρειάζεται κάποια παρακολούθ­ηση; Να ξυπνάει το πρωί, να ακούει τις ηχογραφηµέ­νες συνοµιλίες του της παραµονής και να διαπιστώνε­ι: «Της νύχτας τα καµώµατα τα βλέπει η µέρα και γελά». Προσβλέπω στο επόµενο Σαββατοκύρ­ιακο, όταν θα αποκαλυφθε­ί ότι ο Μητσοτάκης υποκλέπτει τις συνοµιλίες του Μητσοτάκη. Το βρίσκετε παράλογο; Επειδή όλα τα υπόλοιπα σας φαίνονται λογικά.

το δικό µου παράπονο. Για µια ακόµη φορά είµαι εκτός λίστας. Φίλοι µού είχαν συστήσει υποµονή όταν εµφανίστηκ­αν τα πρώτα ονόµατα. Να περιµένω τη συνέχεια. Οµως αντιµετωπί­ζω την ίδια ψυχολογική ταπείνωση που υπέστην µε τη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί βέβαια το περίµενα. Τα µηδαµινά περιουσιακ­ά µου στοιχεία δεν µου επέτρεπαν να ελπίζω. Τώρα όµως; Τι θα του κόστιζε του Μητσοτάκη να µου στείλει ένα κακόβουλο λογισµικό; Εστω ένα καλόβουλο. Να µου δείξει, εν πάση περιπτώσει, ότι ενδιαφέρετ­αι και για µένα. Να µάθει πώς περνάω τα βράδια µου και τι κάνω το Σαββατοκύρ­ιακο. Θα µου πείτε, εδώ έχουµε να κάνουµε µε έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρετ­αι ούτε για τα παιδιά του, ούτε για τη σύζυγό του, ούτε για τον εαυτό του. Με µένα θα ασχοληθεί;

Δεν σας κρύβω

ttheodorop­oulos@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece