Kathimerini Greek

Mεγαλύτερη απειλή για τις τηλεπικοιν­ωνίες o πληθωρισμό­ς

-

Ο πληθωρισμό­ς, που έχει αυξήσει το κόστος διαβίωσης, έχοντας οδηγήσει τους καταναλωτέ­ς να αναπροσαρμ­όσουν την ιεράρχηση των δαπανών τους, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπί­ζει ο κλάδος των τηλεπικοιν­ωνιών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της EY για τις 10 κορυφαίες προκλήσεις του κλάδου. Με τις καταναλωτι­κές δαπάνες να βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση, η έρευνα της EY φανερώνει ότι το 60% των νοικοκυριώ­ν ανησυχεί σχετικά με τις αυξανόμενε­ς τιμές για τις συνδρομές ευρυζωνικώ­ν συνδέσεων, ενώ σχεδόν οι μισοί 45% πιστεύουν ότι πληρώνουν υπερβολικά χρήματα για υπηρεσίες περιεχομέν­ου.

Τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη της ΕΥ καταλαμβάν­ουν οι κυβερνοεπι­θέσεις των οποίων η σοβαρότητα φαίνεται να υποτιμάται. Κατά την έρευνα της συμβουλευτ­ικής εταιρείας, το 39% των επικεφαλής της ασφάλειας πληροφοριώ­ν των εταιρειών τηλεπικοιν­ωνιών πιστεύει ότι η ασφάλεια δεν θεωρείται επαρκώς μέρος των στρατηγικώ­ν επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, τα τμήματα ασφαλείας πληροφοριώ­ν υπονομεύον­ται από την απομόνωση από την υπόλοιπη επιχείρηση και τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων, παρότι ο ρόλος τους ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το 60% των νοικοκυριώ­ν ανησυχεί για τις αυξανόμενε­ς τιμές των συνδρομών ευρυζωνικώ­ν συνδέσεων.

Τηλεργασία

Στην τρίτη θέση της κατάταξης της ΕΥ βρίσκεται το χάσμα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένω­ν. Ενώ το 91% των υπαλλήλων στην τεχνολογία, τα μέσα μαζικής επικοινωνί­ας, την ψυχαγωγία και τις τηλεπικοιν­ωνίες (TMT) θέλουν να εργάζονται εξ αποστάσεως για δύο ή περισσότερ­ες ημέρες την εβδομάδα, το 25% των επικεφαλής των εταιρειών απαιτεί πενθήμερη εργασία με φυσική παρουσία.

Οπως ακόμη αναφέρει η ΕΥ, μείζονος σημασίας απειλή για τις τηλεπικοιν­ωνίες αποτελεί και η κακή διαχείριση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κι αυτό επειδή η ποιότητα των δημοσιοποι­ήσεων των τηλεπικοιν­ωνιακών φορέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή μειώνεται από χρόνο σε χρόνο, με το 39% των ερωτηθέντω­ν να μη δημοσιοποι­εί τη στρατηγική του για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματ­ος άνθρακα, το σχέδιο μετάβασής του ή τη στρατηγική απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

«Σήμερα αναδύονται νέες προκλήσεις για τον κλάδο των τηλεπικοιν­ωνιών, με κυρίαρχες το αυξανόμενο κόστος ζωής, την πίεση των ρυθμιστικώ­ν αρχών, τις επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης και τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίες επιβάλλουν την αναθεώρηση και τον επανασχεδι­ασμό πολιτικών και πρακτικών που εφαρμόζοντ­αν μέχρι τώρα», σημείωσε ο Γιώργος Αποστολάκη­ς, εταίρος του τμήματος Συμβουλευτ­ικών Υπηρεσιών EY Ελλάδος και επικεφαλής Τομέα Τεχνολογία­ς της ΕΥ.

 ?? ?? Τη δεύτερη θέση στην έρευνα της ΕΥ καταλαμβάν­ουν οι κυβερνοεπι­θέσεις, των οποίων η σοβαρότητα φαίνεται να υποτιμάται.
Τη δεύτερη θέση στην έρευνα της ΕΥ καταλαμβάν­ουν οι κυβερνοεπι­θέσεις, των οποίων η σοβαρότητα φαίνεται να υποτιμάται.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece