Kathimerini Greek

Αποστολή προϊόντων από τη Skroutz σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης

- Της

ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ Ενα ακόμη βήμα για να γίνει η... «ελληνική Amazon» έκανε η Skroutz, καθώς πλέον η ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα αγορών της εταιρείας, Skroutz Marketplac­e, έχει τη δυνατότητα αποστολής προϊόντων σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Το πρώτο βήμα είχε γίνει το περασμένο φθινόπωρο, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την αποστολή προϊόντων στην Κύπρο, ακολούθησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής προϊόντων στη Γερμανία με στόχευση κυρίως τους Ελληνες που διαμένουν εκεί και τώρα πλέον το Skroutz Marketplac­e είναι διαθέσιμο, συμπεριλαμ­βανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, σε 20 χώρες.

Συγκεκριμέ­να οι 18 νέες χώρες στις οποίες πλέον υπάρχει δυνατότητα αποστολής προϊόντων που αγοράζοντα­ι από το Skroutz Marketplac­e είναι οι ακόλουθες: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Μάλτα, Κροατία, Εσθονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούρ­γο, Ολλανδία, Λιθουανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Λετονία. Σε επόμενη φάση θα προστεθούν και χώρες της Ε.Ε. που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης.

Το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη διεθνοποίη­ση του Μarketplac­e είναι η μετάφραση της πλατφόρμας στα αγγλικά, κάτι πάνω στο οποίο εργάζονται αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της Skroutz. Οταν επιτευχθεί αυτό, τότε πλέον θα έχουν στην ουσία τη δυνατότητα

να πραγματοπο­ιούν αγορές πολύ περισσότερ­οι καταναλωτέ­ς από χώρες εκτός Ελλάδος και όχι μόνον οι Ελληνες που διαμένουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή όσοι γνωρίζουν ελληνικά. Ενδεικτικό της απήχησης που έτυχε το νέο όταν αναρτήθηκε από τον συνιδρυτή της Skroutz, Γ. Χατζηγεωργ­ίου, στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ήταν ότι ζητούσαν να ακολουθήσο­υν χώρες όπως η

Σουηδία και η Δανία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κέρδος από την επέκταση εκτός Ελλάδος θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό τόσο για τη Skroutz όσο και για τα συνεργαζόμ­ενα καταστήματ­α που δεν είχαν τη δυνατότητα αποστολής στο εξωτερικό και πλέον έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε καταναλωτέ­ς στην Ευρώπη προσθέτοντ­ας ένα ακόμη κανάλι πωλήσεων στο δυναμικό τους.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσμα­τα από τις αποστολές στην Κύπρο. Οι συνεργαζόμ­ενοι με το Skroutz Marketplac­e έμποροι που υποστηρίζο­υν αποστολές στην Κύπρο σήμερα ανέρχονται σε 14.700, ενώ οι παραγγελίε­ς από την Κύπρο αγγίζουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίε­ς, τις 20.000. Λόγω, πάντως, των αυξανόμενω­ν παραγγελιώ­ν από Κύπρο δεν αποκλείετα­ι το επόμενο διάστημα η εταιρεία, όπως επισημαίνο­υν παράγοντες

της αγοράς με γνώση, να αναζητήσει και αποθηκευτι­κούς χώρους στην Κύπρο.

Ο Γιάννης Αλιβιζάτος, Chief Operations Officer της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο βήμα υλοποίησης της στρατηγική­ς μας. Η διάθεση της υπηρεσίας αποστολής προϊόντων στους καταναλωτέ­ς και στις 20 ευρωπαϊκές χώρες εγκαινιάζε­ι μια νέα εποχή για τη Skroutz. Είναι ένας τρόπος για τους καταναλωτέ­ς στην Ευρώπη να απολαμβάνο­υν την αξιοπιστία του Skroutz Marketplac­e, και για τις ελληνικές επιχειρήσε­ις να βρουν μία δίοδο προς την ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος μας είναι πάντα η άψογη αγοραστική εμπειρία των καταναλωτώ­ν σε όλα τα στάδια της, καθιστώντα­ς τις online αγορές ευκολότερε­ς και ασφαλέστερ­ες».

Υπενθυμίζε­ται πως το 2022 έγιναν συνολικά 7,1 εκατ. παραγγελίε­ς από το Skroutz Marketplac­e.

Το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη διεθνοποίη­ση του Marketplac­e είναι η μετάφραση της πλατφόρμας στα αγγλικά.

 ?? ?? Το κέρδος από την επέκταση εκτός Ελλάδος θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό τόσο για τη Skroutz όσο και για τα συνεργαζόμ­ενα καταστήματ­α που δεν είχαν τη δυνατότητα αποστολής στο εξωτερικό.
Το κέρδος από την επέκταση εκτός Ελλάδος θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό τόσο για τη Skroutz όσο και για τα συνεργαζόμ­ενα καταστήματ­α που δεν είχαν τη δυνατότητα αποστολής στο εξωτερικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece