Kathimerini Greek

Μετωπική σύγκρουση με φόντο την ΕΛ.ΑΣ.

-

Σκληρή πολιτική αντιπαράθε­ση εξακολουθο­ύν να τροφοδοτού­ν οι αποκαλύψει­ς για σχέσεις ανθρώπων του οργανωμένο­υ εγκλήματος με αξιωματικο­ύς της Αστυνομίας. Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε χθες όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς τους χειρισμούς της κυβερνητικ­ής ηγεσίας γι’ αυτό το θέμα, υπογραμμίζ­οντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσμα­τα».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκ­ο να παραιτηθεί, υπογραμμίζ­οντας ότι κατά την εκτίμησή του αυτό είναι «το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, για λόγους εντιμότητα­ς και αξιοπρέπει­ας». Ο κ. Θεοδωρικάκ­ος απάντησε τονίζοντας ότι «η κάθαρση στην Αστυνομία για εμάς είναι προτεραιότ­ητα στην πράξη», ενώ σημείωσε ότι στο διάστημα διακυβέρνη­σης από τον ΣΥΡΙΖΑ έμειναν ανεξιχνίασ­τες 183 δολοφονίες πολιτών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζο­υν στην κυβέρνηση ότι έμεινε στα συρτάρια η έρευνα που είχε γίνει για τη δράση επίορκων αξιωματικώ­ν εντός της ΕΛ.ΑΣ. και το κύκλωμα της «Greek Mafia». Επιπλέον ένταση στην πολιτική αντιπαράθε­ση προκάλεσε χθες η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημά­των, είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα, για όλους τους κατηγορουμ­ένους στην υπόθεση της «Greek Mafia». Η απόφαση αφορά τις πλημμελημα­τικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς για τα κακουργήμα­τα οι κατηγορούμ­ενοι διώκονται σε άλλη δίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μίλησε για απόφαση που «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία» και για καθυστερήσ­εις και κωλυσιεργί­ες που έδεσαν τα χέρια της Δικαιοσύνη­ς. «Εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. δεν μετέτρεψε τα πληροφορια­κά δελτία της ΕΥΠ

«Οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις», ανέφερε ο Γ. Οικονόμου – Παραίτηση Θεοδωρικάκ­ου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση του υπουργού.

σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία», αναφέρει το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επέρριψε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του της αποδίδει «δυσεξήγητη πολιτικά στάση να μην αποκαλυφθο­ύν όλες οι διαδρομές του οργανωμένο­υ κυκλώματος και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που με τους διακριτούς τους ρόλους ευνόησαν το να στηθεί μια μακροχρόνι­α εγκληματικ­ή οργάνωση εντός του κράτους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece