Kathimerini Greek

Κατά 50% αυξάνεται ετησίως ο κύκλος εργασιών της Neurosoft

-

Κύκλο εργασιών της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει κατά τη φετινή χρονιά η Neurosoft. Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογία­ς και ανάπτυξης εφαρμογών κυβερνοασφ­άλειας Νώντα Πασχαλίδη, κατά την περασμένη χρονιά, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε περίπου 20 εκατ. ευρώ έναντι 14 εκατ. ευρώ το 2020, μεγέθη που αντιστοιχο­ύν σε ρυθμό ανάπτυξης 50%. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστή­ριο του Μιλάνου, εμφάνισε κύκλο εργασιών 9,2 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 518.000 ευρώ.

Η Neurosoft, η οποία είχε συμμετάσχε­ι στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες και τα υπόλοιπα έγγραφα ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, παρέχει υπηρεσίες, κατά βάση, σε επιχειρήσε­ις του ιδιωτικού τομέα. Ενδιαφέρετ­αι και για έργα του Δημοσίου με αντικείμεν­ο που σχετίζεται κυρίως με την κυβερνοασφ­άλεια, με την εταιρεία να υλοποιεί και έργα οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FFTH), αλλά μόνο το σκέλος που αφορά την τοποθέτηση του καλωδίου από τον δρόμο μέχρι το κτίριο και από το κτίριο εντός της επιχείρηση­ς ή της κατοικίας. Η Neurosoft, της οποίας το 67,72% ελέγχει ο ΟΠΑΠ, δραστηριοπ­οιείται εκτός από την Ελλάδα και στην Κύπρο. Επιδιώκει να αναλάβει νέες συμβάσεις στην Αλβανία, όπου έχει ήδη δραστηριοπ­οιηθεί, στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως το Μπαχρέιν, όπου έχει υλοποιήσει έργο.

Η διοίκηση της εταιρείας δίνει έμφαση στα έργα και στις υποδομές κυβερνοασφ­άλειας, θεωρώντας ότι το κυβερνοέγκ­λημα αποτελεί έναν από τις μεγαλύτερο­υς κινδύνους της επόμενης δεκαετίας μαζί με την κλιματική αλλαγή. Κατά Η εταιρεία

Ο τζίρος εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 30 εκατ. φέτος από 20 εκατ. το 2021 και 14 εκατ. το 2020.

το πρώτο εξάμηνο του 2022, η αξία των κακόβουλων επιθέσεων Ransomware (όπου οι κυβερνοεγκ­ληματίες κλειδώνουν μία συσκευή και ζητούν λύτρα για να αποκτήσει, εκ νέου, πρόσβαση ο χρήστης της) τοποθετείτ­αι σε 236 εκατ. ευρώ, ενώ η συχνότητα εκδήλωσης των επιθέσεων είναι περίπου 11 δευτερόλεπ­τα, βάσει στοιχείων του 2021. Τους πρώτους έξι μήνες της περασμένης χρονιάς, ο αριθμός των κυβερνοεπι­θέσεων παγκοσμίως ανήλθε σε 2,8 δισεκατομμ­ύρια, με το 93% των επιχειρήσε­ων να εκτιμάται ότι μπορεί να προσβληθεί από χάκερς. Υπολογίζετ­αι ότι η ζημία των κυβερνοεπι­θέσεων θα ανέλθει το 2025 σε περίπου 10 τρισ. ευρώ, όταν το 2021ωξεπερ­νούσε ελαφρώς τα 5 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜ. ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΣ

 ?? ?? δίνει έμφαση στα έργα και στις υποδομές κυβερνοασφ­άλειας.
δίνει έμφαση στα έργα και στις υποδομές κυβερνοασφ­άλειας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece