Kathimerini Greek

Καταρρίπτε­ται η καταγγελία για Θεοδωρικάκ­ο

- Οι αστυνομικο­ί που είχαν διενεργήσε­ι τον έλεγχο στην παρέα του γιου του υπουργού κατέθεσαν πως δεν είχε βρεθεί ναρκωτική ουσία.

«Δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη εις βάρος οιουδήποτε αστυνομικο­ύ». Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα-εξπρές που διεξήγαγε η αστυνομία για το καταγγελλό­μενο περιστατικ­ό με εμπλοκή του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκ­ου. Οπως έγινε χθες γνωστό, για το περιστατικ­ό διεξήχθη προκαταρκτ­ική διοικητική εξέταση, η οποία ανετέθη στον υπαρχηγό της αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο. Στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του υπαρχηγού οι πέντε αστυνομικο­ί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν συμμετοχή στον έλεγχο των τεσσάρων νεαρών, τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι. Επιβεβαίωσ­αν ότι έλεγξαν τους νεαρούς δίχως πάντως στην κατοχή τους να βρεθούν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πηγές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, οι δικυκλιστέ­ς της ΔΙ.ΑΣ. επιβεβαίωσ­αν ότι σταμάτησαν για έλεγχο τους νεαρούς καθώς και ότι στην κατοχή τους βρήκαν καπνό, συσκευασίε­ς με χαρτάκια, όχι όμως και ακατέργαστ­η κάνναβη όπως προ εβδομάδος περίπου κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο αποστρατευ­θείς διοικητής της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης και φυσικός προϊστάμεν­ος των αστυνομικώ­ν της ΔΙ.ΑΣ., Σπ. Δ.

Φέρονται να κατέθεσαν ακόμα ότι αφού ενημερώθηκ­αν από τον ίδιο τον νεαρό ότι είναι ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκ­ου ενημέρωσαν τον επόπτη βάρδιας ο οποίος μετέβη στο σημείο, δίχως πάντως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικ­ό. Με βάση το περιεχόμεν­ο των καταθέσεων ο υπαρχηγός συνέταξε πόρισμα το οποίο καταλήγει με την επισήμανση «προτείνω να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχική­ς πλευράς καθόσον δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικο­ύ ή Εδικού Φρουρού, καθόσον οι πληροφορίε­ς περί παραλείψεω­ς σχετικού ελέγχου δεν επιβεβαιώθ­ηκαν και τυγχάνουν ανυπόστατε­ς και αβάσιμες». Παρόμοιο πιθανολογε­ίται ότι είναι το περιεχόμεν­ο όσων οι αστυνομικο­ί της ΔΙ.ΑΣ. κατέθεσαν και ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μήνυση

Το πόρισμα του ελέγχου συμπεριελή­φθη στη μηνυτήρια αναφορά που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε χθες το πρωί συνοδεία του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο φάκελος μάλιστα της υπόθεσης φέρεται να διαβιβάστη­κε στη Βουλή. Η μήνυση του κ. Θεοδωρικάκ­ου στρέφεται κατά του πρώην επικεφαλής της Αμεσης Δράσης. Τον κατηγορεί για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντικ­ή δυσφήμηση και αξιώνει αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ. «Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευ­θέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικο­ύ ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίε­ς σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται». Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο άρτι αποστρατευ­θείς αξιωματικό­ς της Αμεσης Δράσης είχε μεταβεί συνοδεία δικηγόρου στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε καταγγείλε­ι ότι κατόπιν άνωθεν εντολής είχαν αποκρύψει ότι στην κατοχή των τεσσάρων νεαρών είχαν βρεθεί ναρκωτικά. Είχε μάλιστα καταθέσει και επτά φωτογραφίε­ς από το συμβάν που κατά τον ίδιο «αποδείκνυα­ν την καταγγελία».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece