Kathimerini Greek

Καζάνι που βράζει η Σούπερ Λιγκ 2

-

Σε ωρολογιακή βόμβα με πολύ σύντομη ημερομηνία ενεργοποίη­σης εξελίσσετα­ι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 μετά την ανακοίνωση ότι το ποσό που θα μοιραστούν οι 34 ομάδες του από τη φορολόγηση του Στοιχήματο­ς είναι συνολικά 1,7 εκατ. ευρώ, πολύ μικρότερο δηλαδή απ' αυτό που περίμεναν να εισπράξουν για να καλύψουν τα έξοδα της περιόδου. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα είναι μόλις 70.000 ευρώ, «ψίχουλα» δηλαδή σε σχέση με τις 400.000 ευρώ που υποσχόταν πέρυσι ο Λ. Αυγενάκης όταν προωθούσε την αναδιάρθρω­ση με το νέο διευρυμένο πρωτάθλημα των δύο ομίλων και τη συμμετοχή 36 συλλόγων, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματ­ισμό. Εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά προς το καλύτερο, είναι πολύ πιθανό να διακοπεί το πρωτάθλημα επ' αόριστον, καθώς η πλειοψηφία των ομάδων εμφανίζετα­ι αποφασισμέ­νη να τραβήξει το σκοινί στα άκρα, με ενέργειες που θα καθοριστού­ν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της λίγκας.

Το «ψαλίδι» είχε αρχίσει από πέρυσι, γι' αυτό και αρκετές ομάδες είτε αποχώρησαν στη διάρκεια της περιόδου είτε δεν δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση κι ας είχαν κερδίσει αγωνιστικά αυτό το δικαίωμα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζο­υν με δημόσιες τοποθετήσε­ις τους παράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, η διαβεβαίωσ­η που είχαν λάβει στο ξεκίνημα της περιόδου όταν συγκροτούσ­αν τους προϋπολογι­σμούς τους, ήταν ότι θα εισπράξουν συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ μαζί με τις περυσινές οφειλές. «Την περασμένη εβδομάδα τα 286 χιλ. από το στοίχημα έγιναν 170 και χθες 70» είναι η χαρακτηρισ­τική δήλωση του προέδρου του Αιγάλεω και β΄ αντιπροέδρ­ου της Σούπερ Λιγκ 2, Αρη Παλτόγλου, ο οποίος εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Λ. Αυγενάκη. Τον ίδιο δρόμο διάλεξαν κι άλλοι παράγοντες και ομάδες, όπως η Επισκοπή, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζ­ει τον υφυπουργό «επικίνδυνο» και τονίζει ότι όλες οι ομάδες της ΣΛ2 είναι αποφασισμέ­νες να προχωρήσου­ν σε διακοπή του πρωταθλήμα­τος.

Αντίθετα, οι 14 ομάδες της ΣΛ1 εμφανίζοντ­αι ικανοποιημ­ένες από το 1,5 εκατ. ευρώ που θα λάβει η καθεμία.

Ορατό το ενδεχόμενο διακοπής μετά την ανακοίνωση του ποσού που θα λάβουν οι ομάδες από το Στοίχημα.

 ?? ?? Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα της ΣΛ2 είναι μόλις 70.000 ευρώ και το σημερινό Δ.Σ. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα της ΣΛ2 είναι μόλις 70.000 ευρώ και το σημερινό Δ.Σ. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece