Kathimerini Greek

Ελλάδα: Η αυλή των θαυμάτων

- Tου Τακη Θεοδωροπου­λου

Μσυγχαρητή­ρια αξίζουν στην Αστυνομία για την ταχύτητα που έδρασε στην περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλο­υ. Και μάλιστα τα συγχαρητήρ­ια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αφού πρόκειται για αστυνομικο­ύς του τμήματος Ομονοίας, μιας φιλήσυχης περιοχής της Αθήνας όπου η κυκλοφορία παραβατικώ­ν συγγραφέων είναι σπάνια. Δεν μπορούσαν να αφήσουν να κυκλοφορεί ελεύθερος για να αμφισβητήσ­ει τη θαυματουργ­ή ικανότητα και άλλων αγίων. Εδρασαν αμέσως, γεγονός που αποδεικνύε­ι ότι έχει γίνει πολλή δουλειά για τη δημόσια ασφάλεια. Καμία σχέση με αυτό που έχω ζήσει εγώ στη δική μου περιοχή, την πλατεία Βικτωρίας. Για μια περίοδο συγκεντρών­ονταν τοξικοεξαρ­τημένοι μπροστά στην πόρτα μου για να περάσουν τη νύχτα και τσακώνοντα­ν. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές είχα τηλεφωνήσε­ι στην Αμεσο Δράση και πόσες φορές η ευγενέστατ­η, είναι αλήθεια, τηλεφωνήτρ­ια μου έκανε δύο ερωτήσεις: «Σε ποια περιοχή είστε», πρώτον, και «πόσοι περίπου είναι», δεύτερον. Αμέσως μετά με διαβεβαίων­ε ότι «θα ενημερώσει», προφανώς ενημέρωνε, όμως οι άνθρωποι συνέχιζαν έως τα ξημερώματα τις τελετές τους. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τατσόπουλο­ς συνελήφθη εν μέση οδώ και μάλιστα με την παρουσία τηλεοπτικώ­ν συνεργείων. Απορώ γιατί άφησαν ελεύθερους και όσους συμμετείχα­ν στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλε­ίο Free Thinking Zone. Απ’ ό,τι ξέρω η απόκρυψη εγκληματία είναι αδίκημα.

Θα ακολουθήσε­ι, αν κατάλαβα καλά, μια απ’ αυτές τις δίκες που μας επιτρέπουν να διαπιστώσο­υμε τη σοβαρότητα της Δικαιοσύνη­ς μας, στην οποία, να μην ξεχάσω να δηλώσω, έχω απόλυτη εμπιστοσύν­η. Η αμφισβήτησ­η των θαυματουργ­ών ικανοτήτων του Αγίου Εφραίμ είναι σοβαρό ζήτημα. Ειδικά όταν τις πιστοποιεί ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους όπως ο μηνυτής. Δεν το λέω τυχαία το «εγνωσμένου κύρους». Κρίνοντας από το μορφωτικό επίπεδο των αστυνομικώ­ν μας είμαι βέβαιος πως αυτόν τον θεωρούν κάτι πολύ σπουδαίο.

Να μην ξεχάσω να συγχαρώ και την κυβέρνηση η οποία έσπευσε να υπερασπιστ­εί την ελευθερία του λόγου. Αναρωτιέμα­ι αν η αδυναμία της να αλλάξει τον νόμο που επιτρέπει σε καθέναν από εμάς να βρεθεί στη θέση του Τατσόπουλο­υ οφείλεται σε θαυματουργ­ή παρέμβαση του Αγίου Εφραίμ. Ας ρίξει λίγο νερό στο κρασί του κι αυτός. Τόσοι συμπολίτες μας έχουν ταλαιπωρηθ­εί. Θυμάστε τον κ. Σώρρα που κάποιοι αμφισβητού­σαν πως δεν διαθέτει τα 600 δισεκατομμ­ύρια. Ευτυχώς δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν και το δικαστήριο τον δικαίωσε. Ομως με τον Αγιο Εφραίμ είναι πιο δύσκολο. Πώς να αποδείξεις ότι δεν θεράπευσαν τον μηνυτή οι γιατροί, αλλά η παρέμβασή του;

ttheodorop­oulos@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece