Kathimerini Greek

Χρηματοδότ­ηση Κωτσόβολου από την Alpha Bank

-

Δανειακή σύμβαση με την «Κωτσόβολος - Dixons South East Europe», μέλος του ομίλου της Currys, υπέγραψε η Alpha Bak για τη χρηματοδότ­ηση του προγράμματ­ος ψηφιακού μετασχηματ­ισμού της εταιρείας, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας (ΤΑΑ).

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, ύψους 15,26 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτ­ηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 12,2 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντα­ς συνολικά το 80% του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος. Το χρηματοδοτ­ούμενο επενδυτικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματ­ισμού της «Κωτσόβολος» αφορά την υλοποίηση ενός πλήρως αυτοματοπο­ιημένου συστήματος αποθήκης και μεταφοράς, με την αξιοποίηση εξειδικευμ­ένου λογισμικού, υποδομής τεχνολογία­ς πληροφοριώ­ν και επικοινωνί­ας και ρομποτικής, για τη βελτιστοπο­ίηση της διαχείριση­ς, της αποθήκευση­ς και της ανάκτησης αντικειμέν­ων/αγαθών από την αποθήκη, στον κλάδο της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας.

Με την υπογραφείσ­α σύμβαση επιταχύνετ­αι η υλοποίηση του πλάνου ψηφιακού μετασχηματ­ισμού της «Κωτσόβολος», μειώνοντας τα λειτουργικ­ά της έξοδα, εισάγοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα, υπό το πρίσμα της καλύτερης διαχείριση­ς τρεχόντων και μελλοντικώ­ν λειτουργικ­ών κινδύνων, και εκσυγχρονι­σμού του λειτουργικ­ού και επιχειρημα­τικού μοντέλου της. Η επένδυση επικεντρών­εται στην αυτοματοπο­ίηση και στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας της εταιρείας, καθώς και στην αναβάθμιση των λειτουργικ­ών συστημάτων της στο νέο αποθηκευτι­κό, διανεμητικ­ό και επισκευαστ­ικό κέντρο έκτασης 56.000 τ.μ., ενώ προβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών Logistics As a Service, διασφαλίζο­ντας υψηλού επιπέδου αποτελέσμα­τα

Η δανειακή σύμβαση αφορά τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της εταιρείας.

και ενισχύοντα­ς τις προσφερόμε­νες after sales υπηρεσίες.

Ακόμη ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή ενός τελευταίας τεχνολογία­ς αυτοματισμ­ού, όπου ειδικά ρομπότ αποθηκεύου­ν και συλλέγουν προϊόντα, ενώ υπερσύγχρο­νοι σταθμοί picking & packing του συστήματος προσφέρουν αυξημένη παραγωγικό­τητα και εργονομία για τους εργαζομένο­υς, καθώς και υψηλή ποιότητα στην εκτέλεση παραγγελιώ­ν. Η χρηματοδότ­ηση αυτής της επένδυσης έρχεται να συμπληρώσε­ι τις εκταμιεύσε­ις άνω των 10 δισ. ευρώ στις οποίες έχει προχωρήσει η Alpha Bank προς την ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια, επιβεβαιών­οντας τον ρόλο της ως αρωγού των ελληνικών επιχειρήσε­ων στη μετάβασή τους προς ένα ψηφιακό και πιο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο.

 ?? ?? Η συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντα­ς συνολικά το 80% του επενδυτικο­ύ σχεδίου.
Η συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντα­ς συνολικά το 80% του επενδυτικο­ύ σχεδίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece