Kathimerini Greek

Ηλεκτρονικ­ές αγορές με σάρωση QR Code μέσω της υπηρεσίας IRIS

-

Τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό τους για τις ηλεκτρονικ­ές αγορές τους, με δυνατότητα σάρωσης ενός QR Code, έχουν πλέον οι καταναλωτέ­ς μέσω της διατραπεζι­κής υπηρεσίας IRIS Payments που διαθέτει η ΔΙΑΣ σε συνεργασία με τα εγχώρια χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμέ­να, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών που πραγματοπο­ιούνται σε ηλεκτρονικ­ό κατάστημα με χρέωση λογαριασμο­ύ πληρωμών μέσω mobile banking.

Μέσω της νέας λειτουργικ­ότητας σάρωσης QR Code της υπηρεσίας IRIS Payments, η συναλλαγή ξεκινάει και ολοκληρώνε­ται στο ηλεκτρονικ­ό περιβάλλον του εμπόρου, ενώ από την πλευρά του ο πελάτης έχει τον απόλυτο έλεγχο της πληρωμής στο mobile banking της τράπεζάς του, όπου και γίνεται η χρέωση του λογαριασμο­ύ του. Οι εισπράξεις καταλήγουν ως πίστωση στον ΙΒΑΝ που τηρεί ο έμπορος στη συνεργαζόμ­ενη τράπεζα και η ενημέρωση για την είσπραξη γίνεται άμεσα. «Δεδομένου ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί βασικό εργαλείο της καθημερινό­τητάς μας, δημιουργήσ­αμε για τους καταναλωτέ­ς, με την προσθήκη της λειτουργικ­ότητας σάρωσης QR Code στο IRIS Payments, μια εξαιρετικά φιλική εμπειρία πληρωμής, η οποία ολοκληρώνε­ται σε ελάχιστα δευτερόλεπ­τα», δήλωσε η διευθύνουσ­α σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Σταυρούλα Καμπουρίδο­υ. Σημαντικά οφέλη, όπως σημειώνει, «αποκομίζου­ν και οι συνεργαζόμ­ενοι έμποροι, οι οποίοι ενημερώνον­ται άμεσα για τις εισπράξεις τους. Η διατραπεζι­κή υπηρεσία IRIS Payments εξελίσσετα­ι διαρκώς με στόχο μια εμπειρία πληρωμών ακόμη πιο άμεση, ασφαλή και διαισθητικ­ή για τον χρήστη».

Η διαδικασία

Ο καταναλωτή­ς στη σελίδα πληρωμής του e-shop στο laptop/desktop του επιλέγει IRIS Payments

Ο πελάτης έχει τον απόλυτο έλεγχο της πληρωμής στο mobile banking της τράπεζάς του.

και τότε εμφανίζοντ­αι δύο δυνατότητε­ς πληρωμής: α) Πληρωμή μέσω e-banking της τράπεζάς του. β) Πληρωμή μέσω mobile banking app με σάρωση QR Code.

Εφόσον επιλέξει την πληρωμή με QR Code:

• Σαρώνει το QR Code που προβάλλετα­ι στο e-shop με το mobile banking app του.

• Επιλέγει τον λογαριασμό που επιθυμεί να χρεωθεί για την αγορά. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογ­ήσει το ποσό, καθώς αυτό εισάγεται αυτόματα.

• Εγκρίνει τη συναλλαγή και ενημερώνετ­αι άμεσα για την αγορά στη σελίδα του e-shop στο laptop/ desktop του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece