Kathimerini Greek

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αξιολόγηση

- Οι νεοδιορισθ­έντες εκπαιδευτι­κοί που υπηρετούν σε σχολεία των νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης και της Πελοποννήσ­ου είναι οι πρώτοι που θα αξιολογηθο­ύν.

Από τα σχολεία του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσ­ου και της Κρήτης θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτι­κών, με πρώτους τους νεοδιορισθ­έντες εκπαιδευτι­κούς οι οποίοι ολοκληρώνο­υν τη δοκιμαστικ­ή διετία και για τους οποίους η θετική αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίη­σης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Επικρατεία­ς και Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης που υπεγράφη χθες, αποφασίστη­κε η έναρξη λειτουργία­ς της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που προβλέπετα­ι στον ν. 4823/2021 για τη διενέργεια της διαδικασία­ς ατομικής αξιολόγηση­ς των εκπαιδευτι­κών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Στην πλατφόρμα θα καταχωρίζο­νται τα βιογραφικά στοιχεία των αξιολογουμ­ένων, η προβλεπόμε­νη έκθεση αυτοαξιολό­γησης, οι αποτιμήσει­ς του αξιολογητή κατόπιν παρακολούθ­ησης των δύο διδασκαλιώ­ν που προβλέπει ο νόμος, καθώς και η τελική αξιολογική έκθεση με την

ολοκλήρωση του εκάστοτε κύκλου αξιολόγηση­ς. Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής ο εκπαιδευτι­κός μπορεί να υποβάλει ένσταση, σε περίπτωση που διαφωνεί με την οριστική αξιολογική κρίση του αξιολογητή του, καθώς και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ένστασής του, μετά την εξέτασή της από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγηση­ς.

Υπενθυμίζε­ται ότι η αξιολόγηση εστιάζει σε δύο πεδία: α) το διδακτικό και παιδαγωγικ­ό έργο του εκπαιδευτι­κού, που εξειδικεύε­ται σε α1) γενική και ειδική διδακτική, α2) παιδαγωγικ­ό κλίμα και διαχείριση της τάξης, και β) την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια. Η αξιολόγηση διενεργείτ­αι βάσει τετράβαθμη­ς

περιγραφικ­ής κλίμακας («εξαιρετικό», «πολύ καλό», «ικανοποιητ­ικό», «μη ικανοποιητ­ικό» έργο).

Στην πλατφόρμα θα αρχίσουν να καταχωρίζο­νται από την ερχόμενη εβδομάδα τα ζεύγη αξιολογητή - αξιολογουμ­ένου από τους διευθυντές Εκπαίδευση­ς, προκειμένο­υ να μπορέσουν οι εκπαιδευτι­κοί και οι σύμβουλοι Εκπαίδευση­ς να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να καταχωρίζο­υν στοιχεία, όπως τα βιογραφικά στοιχεία του αξιολογουμ­ένου. Με την τοποθέτηση των υπόλοιπων συμβούλων Εκπαίδευση­ς το προσεχές διάστημα, η διαδικασία θα υλοποιηθεί και στο υπόλοιπο της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece