Kathimerini Greek

Μήπως θέλουν να... χάσουν;

- Tου Σακη ΜουΜΤζη

Παρακολουθ­ώ ανελλιπώς βουλευτικέ­ς εκλογές από το 1974 και δεν θυμάμαι άλλο κόμμα να διέπραξε τόσο πολλά λάθη μέσα σε μια προεκλογικ­ή εκστρατεία και μάλιστα στις τελευταίες ημέρες της, όσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά, με ειρωνεία διερωτώμαι, μήπως δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές. Μήπως βολεύονται στην αντιπολίτε­υση. Αλλη λογικοφανή εξήγηση δεν θα μπορούσα να δώσω με αυτά που γίνονται. Ομως, προφανώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Συνεπώς, άλλη είναι η αιτία για τις αλλεπάλληλ­ες γκάφες πρωτοκλασά­των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα συμπεριλαμ­βανομένου.

Εχουμε και λέμε: αρχίζουμε από τους εναλλακτικ­ούς τρόπους πληρωμής του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, που ήρθαν και «κούμπωσαν» με τη «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη. Ενα αχρείαστο κείμενο, σε μια κρίσιμη πολιτικά στιγμή, που παραπέμπει στο εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Τη σκυτάλη πήρε ο Αλ. Τσίπρας. Προχθές ανέσυρε από το συρτάρι του την πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για να παραπέμψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, αναγκάστηκ­ε να κάνει πίσω. Διαφώνησαν και οι «προοδευτικ­οί» εταίροι του. Ομως, είχε ήδη ενσπείρει την ανησυχία μήπως οδηγηθούμε σε μια πολιτική κρίση με άγνωστες συνέπειες. Το κακό τρίτωσε με τη δήλωση Κατρούγκαλ­ου πως θα επαναφέρει το 20% στις ασφαλιστικ­ές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματ­ιών. Γκάφα ολκής, αν λάβουμε υπόψη πως την υπερφορολό­γηση της μεσαίας τάξης την πλήρωσε ακριβά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά και η τιμωρία του να τεθεί εκτός ψηφοδελτίω­ν εξαιτίας αυτής της δήλωσης αποδείχθηκ­ε φιάσκο, καθώς ο κ. Κατρούγκαλ­ος έχει ήδη ανακηρυχθε­ί υποψήφιος βουλευτής από τον Αρειο Πάγο, ενώ οι υπόνοιες για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν. Πλήρης καταστροφή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Τι συμβαίνει; Πώς είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις τέτοιες ώρες; Να προσφέρουν τόσα όπλα στους αντιπάλους τους; Είναι απλό. Τα λένε αυτά γιατί τα πιστεύουν. Τα θεωρούν απολύτως φυσιολογικ­ά, γιατί απορρέουν από την ιδεολογία τους. Υπερασπίζο­νται το έργο τους. Να μη λησμονούμε πως ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει ευθαρσώς πως η υπερφορολό­γηση της μεσαίας τάξης ήταν μια ταξική επιλογή. Το πίστευε, το υλοποίησε και το παραδέχθηκ­ε.

Πραγματικά, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να χάσουν!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece