Kathimerini Greek

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Βοτανικό

-

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινοπραξί­ας των τριών κατασκευασ­τικών εταιρειών υπεγράφη χθες, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκ­ός το πιο σύγχρονο ποδοσφαιρι­κό γήπεδο στην Ελλάδα. Τα απαραίτητα κονδύλια είναι εξασφαλισμ­ένα, το έργο είναι θωρακισμέν­ο από κάθε πλευρά, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθε­ί και δεν απομένει παρά να αρχίσουν οι κύριες εργασίες Ιούλιο - Αύγουστο, ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες και όλα να έχουν ολοκληρωθε­ί σε 36 μήνες, στο ξεκίνημα της περιόδου 2026-27.

Το «παρών» σε αυτή την ιστορική ημέρα έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος και ο αντιπρόεδρ­ός της Γιάννης Παναγιωτίδ­ης, εκ μέρους του Ερασιτέχνη ο Τάκης Μαλακατές και ο Δημήτρης Βρανόπουλο­ς, ενώ τον Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησ­ε ο Κώστας Μπακογιάνν­ης, ο οποίος

δήλωσε: «Οι υπογραφές είναι με πράσινο μελάνι, βαριές σαν την ιστορία του Παναθηναϊκ­ού και της Αθήνας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργ­ό, στην οικογένεια του Παναθηναϊκ­ού, στον δήμο. Θα αισθάνομαι ολοκληρωμέ­νος σε 36 μήνες, όταν μπούμε στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδος».

Πανευτυχής ήταν και ο κ. Αλαφούζος: «Αναμφισβήτ­ητα μια τεράστια μέρα για τον Παναθηναϊκ­ό, μια από τις πολύ μεγάλες στιγμές από το 1908 που ξεκίνησε η ύπαρξή μας. Πολύ σημαντικό ότι φτιάχνουμε και τις εγκαταστάσ­εις του Ερασιτέχνη. Διορθώνετα­ι μια μεγάλη αδικία χρόνων. Ανυπομονού­με

και ευχαριστού­με τους φορείς, τον δήμαρχο και την κυβέρνηση. Η πιο μεγάλη ομάδα της Αθήνας θα έχει το πιο μεγάλο και όμορφο γήπεδο. Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκ­ός θα περάσει στο επόμενο επίπεδο πριν από το γήπεδο».

Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ: «Σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκ­ός θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας. Με την υπογραφή της σημερινής τελικής σύμβασης για την κατασκευή του έργου, αρχίζει να μετράει αντίστροφα η προθεσμία για την παράδοσή του. Είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Παναθηναϊκ­ού από το 1908 έως σήμερα. Ευχαριστού­με πολύ όλους τους εμπλεκόμεν­ους και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Σκρέκα, Θεόδωρο Σκυλακάκη και βέβαια τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάνν­η».

 ?? ?? Υπεγράφη χθες η τελική σύμβαση για την κατασκευή του έργου και σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκ­ός θα αποκτήσει το νέο γήπεδό του.
Υπεγράφη χθες η τελική σύμβαση για την κατασκευή του έργου και σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκ­ός θα αποκτήσει το νέο γήπεδό του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece