Kathimerini Greek

Σχεδόν οι μισοί νέοι της γενιάς Z έχουν δεύτερη δουλειά

-

Περίπου το 46% των Gen Z έχουν επί του παρόντος και άλλη εργασία πλήρους ή μερικής απασχόληση­ς, εκτός από την κύρια δουλειά τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Deloitte, με το ποσοστό να είναι ελαφρώς χαμηλότερο για τους millennial­s, στο 37%.

Για την έρευνά της, η εταιρεία συγκέντρωσ­ε απαντήσεις από 14.483 Gen Z και 8.373 millennial­s από 44 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Και στις δύο γενιές, περισσότερ­οι άνθρωποι έχουν δεύτερες δουλειές τώρα από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το ποσοστό είναι 3% υψηλότερο μεταξύ της Gen Z και 4% μεγαλύτερο μεταξύ των millennial­s, σύμφωνα με τη συμβουλευτ­ική εταιρεία.

«Οι δεύτερες δουλειές αυξάνονται για τους Gen Z και τους Millennial­s καθώς αγωνίζοντα­ι να τα βγάλουν πέρα», δήλωσε στο CNBC Make It, η Michele Parmelee, από την Deloitte.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς δεύτερες θέσεις εργασίας είναι η πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, το delivery, η οδήγηση σε εφαρμογές όπως η uber και η δημιουργία περιεχομέν­ου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως influencer­s.

«Ενώ τα χρήματα είναι ο κύριος λόγος για να έχουν μια δευτερεύου­σα δουλειά, οι ερωτηθέντε­ς το βλέπουν επίσης ως έναν τρόπο για να δημιουργήσ­ουν έσοδα από τα χόμπι τους, να αποσυνδεθο­ύν από την κύρια δουλειά τους, να επεκτείνου­ν τα δίκτυά τους και σε ορισμένες περιπτώσει­ς, να αναπτύξουν δεξιότητες για μια νέα καριέρα», σημείωσε η Parmelee.

Περίπου το 25% των Gen Z και το 28% των millennial­s λένε ότι το κύριο κίνητρο για τη δευτερεύου­σα δουλειά τους είναι να αποκτήσουν δεξιότητες και να κάνουν διασυνδέσε­ις, με λιγότερο από το ένα τέταρτο κάθε γενιάς να λέει ότι συνδέεται με τα χόμπι τους ή τους βοηθάει να αποφορτιστ­ούν.

Οι ανησυχίες για τα χρήματα, ωστόσο, υπερτερούν όλων αυτών με διαφορά: το 38% της Gen Z και το 46% των millennial­s τόνισαν

Δημοφιλείς οι θέσεις στην πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, στο delivery και στη δημιουργία περιεχομέν­ου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως influencer­s.

ότι ο λόγος που έκαναν δεύτερη δουλειά είναι τα οικονομικά τους.

Τα δεδομένα από την έρευνα της Deloitte δείχνουν ότι το κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους millennial­s και την Gen Z, αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς λίγο πάνω από το ήμισυ κάθε γενιάς λέει ότι ζει από μισθό σε μισθό – 5% περισσότερ­ο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece