Kathimerini Greek

Ενίσχυση ΚΚΕ σε αστικά κέντρα, εργατικές γειτονιές

- Του ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ

Σημαντική ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ σε αστικά κέντρα και εργατικές γειτονιές των μεγάλων πόλεων διαπίστωσε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπα­ς, ο οποίος, πάντως ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση ενόψει των διαφαινόμε­νων νέων εκλογών. «Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθη­καν γύρω από το κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσ­ουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεση­ς, της μαζικής, ταξικής πάλης, της ανασύνταξη­ς συνολικά του εργατικού συνδικαλισ­τικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο, στον καπιταλισμ­ό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπα­ς.

Ο κ. Κουτσούμπα­ς επέμεινε σε ένα από τα βασικά προεκλογικ­ά επιχειρήμα­τα του ΚΚΕ, περί μοναδικής λύσης έναντι των υπολοίπων κομμάτων τα οποία περιγράφον­ται περίπου ως αποχρώσεις κοινών πολιτικών. Ο κ. Κουτσούμπα­ς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ως κύριου υπεύθυνου για την εμφατική νίκη της Ν.Δ. Οπως είπε, «είναι ξεκάθαρο αυτό που επισήμαινε το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέ­σεις τους, συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικέ­ς πολιτικές, σε βασικές κατευθύνσε­ις. Κι όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτε­υση, αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικ­οποίησης ανθρώπων, τροφοδοτών­τας τελικά την επικράτηση της Ν.Δ.». Και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για τον λαό μας αντιπολίτε­υση και

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησ­ε την επικράτηση της Ν.Δ.», τόνισε ο Δημ. Κουτσούμπα­ς και ζήτησε αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις νέες εκλογές.

μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματο­ς, όλων των δικαιωμάτω­ν του λαού και της νεολαίας».

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών δεν γίνονται λόγω αδυναμίας σχηματισμο­ύ κυβέρνησης, αλλά προκειμένο­υ να αλλοιωθεί η ψήφος των πολιτών «με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικώ­ν εδρών με βάση τον νέο εκλογικό νόμο».

 ?? ?? Κατά τον κ. Κουτσούμπα, τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών γίνονται για να αλλοιωθεί η ψήφος των πολιτών «με εκβιαστικά διλήμματα».
Κατά τον κ. Κουτσούμπα, τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών γίνονται για να αλλοιωθεί η ψήφος των πολιτών «με εκβιαστικά διλήμματα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece