Kathimerini Greek

Βαρουφάκης κατά Τσίπρα για τη νίκη Μητσοτάκη

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Με σκληρά βέλη τα οποία είχαν στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης προέβη αργά χθες το βράδυ σε δήλωση αποδοχής της ήττας του κόμματός του, καθώς τα συγκεντρωτ­ικά αποτελέσμα­τα στην καταμέτρησ­η έδειχναν ότι αποτύγχανε να εξασφαλίσε­ι κοινοβουλε­υτική εκπροσώπησ­η, κερδίζοντα­ς ποσοστό που απλώς

επιβεβαίων­ε τις χαμηλότερε­ς προβλέψεις των δημοσκοπήσ­εων: λάμβανε ποσοστό 2,58%, ενώ στις εκλογές του 2019 είχε 3,44%.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «ενταφίασε την απλή αναλογική, μη αποδεχόμεν­η την πρότασή μας, εδώ και δύο χρόνια, για μια σύγκλιση προεκλογικ­ή σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι-μέτωπο συντήρησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν πράγματα στον κόσμο –πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν– που για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποί­ησε», σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25. «Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπι­ο της αυστηρής αυτοκριτικ­ής μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης. Μένει να διαφανεί αν αντικείμεν­ο της αυτοκριτικ­ής θα αποτελέσου­ν και τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν προ μηνών σε ηχηρές αποχωρήσει­ς βουλευτών από το κόμμα, ή και δικοί του χειρισμοί ενόψει της χθεσινής κάλπης, με ενδεικτικό το παράδειγμα της επιλογής να στηριχθεί σε προτάσεις όπως το σύστημα «Δήμητρα». Η Ν.Δ. «νίκησε κατά κράτος», συνέχισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, για να συνεχίσει: «Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης».

Kατηγόρησε την Κουμουνδού­ρου ότι με τους χειρισμούς της ενταφίασε την απλή αναλογική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece