Kathimerini Greek

Αυτοκρατορ­ία Σίτι, με πέμπτο πρωτάθλημα σε έξι χρόνια

-

Τον πρώτο από τους τρεις φετινούς τίτλους που διεκδικεί κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» εξασφάλισα­ν το πρωτάθλημα Αγγλίας (το πέμπτο τα έξι τελευταία χρόνια) κρατώντας τα σκήπτρα, χάρη στην ήττα της Aρσεναλ από τη Νότιγχαμ που διατηρήθηκ­ε στην κατηγορία και η οποία κράτησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, μια αγωνιστική

πριν από την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ.

Ετσι το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλ­α με την Τσέλσι στο «Ετιχάντ» μετατράπηκ­ε σε φιέστα τίτλου, λίγες ημέρες έπειτα από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με εκτεταμένο rotation στην 11άδα της, με γκολ του Αλβαρες (12΄) επικράτησε με 1-0 και οι οπαδοί της γιόρτασαν τον ένατο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Σειρά για τους «γαλάζιους» παίρνει ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας (3.6 Γουέμπλεϊ) με τη συμπολίτισ­σα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ και φυσικά ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ στην Κωνσταντιν­ούπολη (10.6).

Στη Γερμανία, η Μπάγερν παρά το γεγονός πως προηγήθηκε,

υπέστη ήττα-σοκ στην «Allianz Arena» από τη Λειψία (1-3) και η Ντόρτμουντ που χθες επικράτησε εκτός έδρας της Αουγκσμπου­ργκ με 3-0 (59΄, 84΄ Αλέ, 94΄ Μπραντ), απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημ­α για την κατάκτηση του πρωταθλήμα­τος, περνώντας στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά. Την τελευταία αγωνιστική οι Βαυαροί αγωνίζοντα­ι εκτός έδρας με την Κολωνία, ενώ η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντζ.

Στην Ισπανία και το «Καμπ Νου», το «πάρτι» της Μπαρτσελόν­α για τη στέψη της ως πρωταθλήτρ­ια Ισπανίας χάλασε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα του Ιμανόλ νίκησε 2-1, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 24 διαδοχικών ηττών στην έδρα των Καταλανών σε επίπεδο πρωταθλήμα­τος, που μετρούσε από το 1991. Ετσι πήρε μεγάλο πλεονέκτημ­α για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού βρίσκεται πέντε βαθμούς μπροστά από την 5η Βιγιαρεάλ τρεις αγωνιστικέ­ς πριν από το τέλος της La Liga. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα των «Μπλαουγκρά­να». Η Ατλέτικο εξασφάλισε τη 14η παρουσία της σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από το 3-0 κόντρα στην Οσασούνα, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός του υποβιβασμο­ύ της Μάλαγα στην τρίτη κατηγορία.

Η ομάδα, το 2013, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο τιμόνι της, είχε φτάσει έως τα προημιτελι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Αγκαλιά με τον τίτλο και η Ντόρτμουντ – Πανηγύρισε η Μπαρτσελόν­α.

 ?? ?? Γαλάζια καπνογόνα γέμισαν τον ουρανό του Μάντσεστερ. Η Σίτι του Γκουαρδιόλ­α πήρε ξανά το πρωτάθλημα.
Γαλάζια καπνογόνα γέμισαν τον ουρανό του Μάντσεστερ. Η Σίτι του Γκουαρδιόλ­α πήρε ξανά το πρωτάθλημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece