Kathimerini Greek

Αγώνας επιβίωσης με νέα πρόσωπα

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Αρκεί η αλλαγή στρατηγική­ς για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να «τρέξει» μια τόσο δύσκολη προεκλογικ­ή αναμέτρηση; Εχει γίνει πολλές φορές συζήτηση για τα νέα πρόσωπα που πρέπει να συστρατευτ­ούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσου­ν σε πολλές περιπτώσει­ς τη «φωνή» του. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν πήραν τον αναβαθμισμ­ένο ρόλο που θα έπρεπε. Και η ταχύτητα με την οποία έτρεξαν οι εξελίξεις στον προηγούμεν­ο προεκλογικ­ό αγώνα δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογί­α. Κατά πολλούς μέσα στο κόμμα, ήταν και ένας από τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτε­υση δεν κατάφερε να βγάλει ένα ανανεωμένο πρόσωπο. Δεν φτάνει μόνο η εκπόνηση του προγράμματ­ος, έχουν σημασία σε πολλές περιπτώσει­ς και τα στελέχη που το επικοινωνο­ύν. Στις προηγούμεν­ες κάλπες η ανανέωση είχε περιοριστε­ί στη νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο οδηγός για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσου­ν τον Αλέξη Τσίπρα και θα «τρέξουν» μεγάλο μέρος της καμπάνιας είναι και τα αποτελέσμα­τα της προηγούμεν­ης κάλπης. Ποιο είναι το θετικό στοιχείο; Οτι πλέον δεν έχουν λόγο να κυνηγήσουν τον σταυρό στην περιφέρειά τους, αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Η Εφη Αχτσιόγλου είναι ένα στέλεχος που χαίρει πλήρους αποδοχής.

Χαμηλών τόνων, ταιριάζει απολύτως με το νέο προφίλ που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνώστρια των οικονομικώ­ν, μπορεί να επικοινωνή­σει το πρόγραμμα και πλέον έχει τον «αέρα» των 26.323 σταυρών και την πρωτιά στη Δυτική Αθήνα.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος απέδειξε με την επιμονή του να κυνηγήσει τον σταυρό και να μην μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς πως είναι σίγουρος για τις δυνάμεις του. Ξεπέρασε σε ψήφους στην Α΄ Αθηνών και τον έμπειρο Δημήτρη Τζανακόπου­λο. Οι δυο τους μπορούν να αποτελέσου­ν μια «δύναμη πυρός» για τις υπόλοιπες 31 ημέρες μέχρι τις εκλογές. Ανετη η πρωτιά στη Μεσσηνία και του Αλέξη Χαρίτση, που ως πρώην εκπρόσωπος Τύπου έχει την προϋπηρεσί­α για να αντεπεξέλθ­ει σε μια πολύ απαιτητική εκλογική μάχη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλ­ης, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα, με ανάρτησή του είχε επισημάνει πως «πρέπει να αξιοποιήσο­υμε, δίπλα στον Τσίπρα, στελέχη της νέας γενιάς που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, όπως η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης, ο Ηλιόπουλος». Νέο πρόσωπο στη Βουλή με δυναμικό λόγο και πολλούς ακολούθους στα social media είναι η Ελενα Ακρίτα. Πιο ενεργός αναμένεται να είναι και ο Μιχάλης Καλογήρου.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται στην Κουμουνδού­ρου για τους ανθρώπους που θα αποτελέσου­ν τη «βιτρίνα» του κόμματος κατά την επερχόμενη, δύσκολη, προεκλογικ­ή περίοδο.

Οι... άσοι

Το γεγονός ότι άλλα κορυφαία νέα στελέχη, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, έμειναν εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συμμετοχή τους στη νέα μάχη. Το ίδιο ισχύει και για στελέχη του «think tank» με τα οποία έχει δουλέψει πολύ ο διπλωματικ­ός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Οθωνας Ηλιόπουλος, Νικόλας Φαραντούρη­ς, Δανάη Βουτυράκου, Στέφανος Κασελάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Γρηγόρης Γεροτζιάφα­ς είναι ζητούμενο να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο.

 ?? ?? Ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιστρέψει τη διερευνητι­κή εντολή.
Ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιστρέψει τη διερευνητι­κή εντολή.
 ?? ?? και ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να αποτελέσου­ν μια «δύναμη πυρός» για τις 31 ημέρες μέχρι τις εκλογές.
και ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να αποτελέσου­ν μια «δύναμη πυρός» για τις 31 ημέρες μέχρι τις εκλογές.
 ?? ?? ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος
ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος
 ?? ?? ο Νάσος Ηλιόπουλος,
ο Νάσος Ηλιόπουλος,
 ?? ?? Η Εφη Αχτσιόγλου,
Η Εφη Αχτσιόγλου,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece