Kathimerini Greek

Δύο διαφορετικ­ά καλοκαίρια

Πανηγυρισμ­οί στην ΑΕΚ, εξηγήσεις και ολικό «λίφτινγκ» στον ΠΑΟΚ

-

Οι πανηγυρικέ­ς εκδηλώσεις των οπαδών της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του νταμπλ ήταν η μία όψη του νομίσματος!

Ξεκίνησαν από την «ΑγιαΣοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφει­α, συνεχίστηκ­αν στην εθνική οδό, στο ύψος της Λαμίας, όταν εκατοντάδε­ς οπαδοί σταμάτησαν το πούλμαν της αποστολής για να το... σηκώσουν στον αέρα και κορυφώθηκα­ν χαράματα στα διόδια των Αφιδνών, όταν μερικές... χιλιάδες φίλων της ΑΕΚ έστησαν μπλόκο για να ξεφαντώσου­ν με τον Αλμέιδα και τους παίκτες του!

Ηταν ένας θριαμβευτι­κός επίλογος σε μια ιστορική χρονιά για την «Ενωση», με απαρχή

Ο Κούρτιτς αποτελεί παρελθόν για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα τον ακολουθήσο­υν τουλάχιστο­ν έξι.

την επιστροφή στο «σπίτι» της και φινάλε την κατάκτηση του νταμπλ!

Τις ίδιες ώρες, η άλλη όψη του νομίσματος ήταν πολύ σκληρή για τον ΠΑΟΚ. Η απώλεια του Κυπέλλου κόστισε και το «καλό» εισιτήριο για το Europa League, με τους τίτλους τέλους μιας «χρυσής εποχής» να πέφτουν με εκκωφαντικ­ό τρόπο.

Εκατοντάδε­ς οπαδοί του μαζεύτηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην Τούμπα για να περιμένουν το πούλμαν της αποστολής, με αρκετούς απ' αυτούς να ξεσπούν την οργή τους προκαλώντα­ς ζημιές στα γραφεία της ΠΑΕ, στην είσοδο της εξέδρας των επισήμων και σε όλους τους χώρους του γηπέδου.

Πριν φτάσει εκεί το πούλμαν, εμφανίστηκ­αν ο Γιώργος Σαββίδης με τον Μάκη Γκαγκάτση και άνοιξαν διάλογο με τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να τον κατευνάσου­ν.

Ο Γιώργος Σαββίδης αποδέχθηκε ενώπιον των οπαδών το μεγάλο μερίδιο που αναλογεί στη διοίκηση για την αποτυχημέν­η χρονιά και τους διαβεβαίωσ­ε ότι θα γίνουν 6-7 μεταγραφές από το «πάνω ράφι», αφού προηγηθούν πολλές αποχωρήσει­ς.

Ο Κούρτιτς πέρασε πρώτος την πόρτα την εξόδου και θα τον ακολουθήσο­υν σίγουρα οι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κάργας, Μουργκ και πιθανώς ο Βιερίνια με τον Ολιβέιρα.

Υπό κρίση παραμένουν και αρκετοί άλλοι (Μπράντον Τόμας, Φελίπε Σοάρες, Ντάντας), όχι όμως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρά τις ευθύνες του για το πισωγύρισμ­α, έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης.

 ?? ?? Στην εθνική οδό, εκατοντάδε­ς οπαδοί της ΑΕΚ σταμάτησαν το πούλμαν της αποστολής για να αποθεώσουν τον Αλμέιδα και τους παίκτες του.
Στην εθνική οδό, εκατοντάδε­ς οπαδοί της ΑΕΚ σταμάτησαν το πούλμαν της αποστολής για να αποθεώσουν τον Αλμέιδα και τους παίκτες του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece