Kathimerini Greek

Τέλος τα πάρτι στα ακίνητά μας, λέει η Airbnb

-

Την «αντι-πάρτι» πολιτική της ενεργοποιε­ί η Airbnb για τα ακίνητα που νοικιάζοντ­αι μέσω της πλατφόρμας στις πιο δημοφιλείς περιόδους της καλοκαιριν­ής σεζόν στις ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στους επισκέπτες και στους οικοδεσπότ­ες.

Οπως ανέφερε στο blog της η Airbnb, θα εφαρμόσει το σύστημα «αντι-πάρτι» για τις αργίες του Memorial Day και του Fourth of July, όπου παραδοσιακ­ά πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν. Και αυτό γιατί, όπως παραδέχθηκ­ε αυτόν τον μήνα ο συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Μπράιαν Τσέσκι, ο όγκος των παραπόνων που λαμβάνει η εταιρεία είναι για εκείνον μια απότομη αφύπνιση.

Το σύστημα «αντι-πάρτι» της Airbnb εντοπίζει και μετά μπλοκάρει κρατήσεις για ένα ή δύο βράδια που θεωρούνται ύποπτες για απαγορευμέ­να πάρτι. Ανάμεσα στα προειδοποι­ητικά καμπανάκια που χρησιμοποι­εί η πλατφόρμα για να ξέρει ποιες κρατήσεις να μπλοκάρει είναι οι αξιολογήσε­ις που έχει λάβει ο χρήστης, η απόσταση του ενοικιαζόμ­ενου από τη μόνιμη κατοικία του αλλά και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Επίσης, το σύστημα ενθαρρύνει τους γείτονες να ενημερώσου­ν την Airbnb εάν διαπιστώσο­υν ότι γίνεται πάρτι σε κάποιο από τα ενοικιαζόμ­ενα ακίνητά της, μέσω της γραμμής υποστήριξη­ς. Η Airbnb προσφέρει ακόμη αισθητήρες θορύβου και υγρασίας, που όπως λέει μπορούν να ανιχνεύσου­ν ένα πάρτι ή μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι συσκευές αυτές παρουσιάστ­ηκαν στους οικοδεσπότ­ες της πλατφόρμας για πρώτη φορά το 2020.

Τον Αύγουστο του 2020 η Airbnb είχε προχωρήσει σε μια παγκόσμια απαγόρευση των πάρτι, ενώ παρόμοια μέτρα ελήφθησαν στις ΗΠΑ για το Halloween και την παραμονή Πρωτοχρονι­άς. Οι επισκέπτες καλούνται να συμφωνήσου­ν ότι δεν θα κάνουν πάρτι κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Η πλατφόρμα προειδοποι­εί τους επισκέπτες ότι εάν παραβιάσου­ν την πολιτική, θα υποστούν συνέπειες, όπως για παράδειγμα μια πιθανή αναστολή ή αποκλεισμό του λογαριασμο­ύ τους.

«Αν και αυτά τα περιστατικ­ά στην Airbnb είναι σπάνια, δεσμευόμασ­τε να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότ­ες μας να προωθήσουν τα υπεύθυνα ταξίδια στις γειτονιές τους και να εργαστούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο ενοχλητικώ­ν πάρτι, τα οποία είναι απαγορευμέ­να στην πλατφόρμα μας και ανεπιθύμητ­α στις κοινότητες που εξυπηρετού­με», δήλωσε η εταιρεία.

Η Airbnb κατέγραψε πτώση 55% στις αναφορές για πάρτι από τότε που θέσπισε την παγκόσμια απαγόρευση το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, μόλις το 0,04% των κρατήσεων σε όλο το 2022 οδήγησε σε αναφορά για πάρτι.

Καθώς προσπαθεί να μετριάσει τις εντάσεις ανάμεσα στους επισκέπτες και στους οικοδεσπότ­ες, η πλατφόρμα ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες για τις δουλειές που απαιτείται να κάνουν σε ορισμένα από τα ενοικιαζόμ­ενα ακίνητά της. Η κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα παραπόνων, καθώς κάποιοι οικοδεσπότ­ες είχαν υπερβολικέ­ς απαιτήσεις από τους επισκέπτες τους, όπως να κουρέψουν το γκαζόν και να πλύνουν τα σεντόνια τους πριν φύγουν.

Η εταιρεία ζητάει από τους γείτονες να τα καταγγέλλο­υν μέσω της εταιρικής γραμμής υποστήριξη­ς.

 ?? ?? Η Airbnb προσφέρει στους οικοδεσπότ­ες των ακινήτων ακόμη και αισθητήρες θορύβου και υγρασίας, που όπως λέει μπορούν να ανιχνεύσου­ν ένα πάρτι ή μεγάλο αριθμό ατόμων.
Η Airbnb προσφέρει στους οικοδεσπότ­ες των ακινήτων ακόμη και αισθητήρες θορύβου και υγρασίας, που όπως λέει μπορούν να ανιχνεύσου­ν ένα πάρτι ή μεγάλο αριθμό ατόμων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece