Kathimerini Greek

Η διάψευση των συνωμοσιολ­όγων

- Tου Γιαννη ΚουΚουλα

στα τόσα στραβά κι ανάποδα που μας προσέφερε η φετινή ποδοσφαιρι­κή περίοδος, άφησε κι ένα καλό. Διέψευσε όσους βλέπουν παντού συνωμοσίες και προκαθορισ­μένα αποτελέσμα­τα.

και ένα μήνα, από την ήττα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και παράλληλα τη συντριβή του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφει­α, ήταν σίγουροι οι... ειδικοί για την τελική κατάταξη και το μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Είχαν βρει και τις «συμμαχίες». ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και τους «αιωνίους» απέναντί τους.

Η πρώτη πανηγυρική διάψευσή τους ήρθε όταν οι «ερυθρόλευκ­οι» νίκησαν τον Παναθηναϊκ­ό και του στέρησαν τον τίτλο. Δεν πτοήθηκαν όμως. Ηταν σίγουροι πως η ΑΕΚ –σε συνδυασμό με την εύκολη επικράτησή της στον αγώνα που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δέκα παίκτες για όλο το ματς– δεν θα «χτυπούσε» τον τελικό Κυπέλλου, ώστε να

πάρει ο «Δικέφαλος του Βορρά» το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

στο αποκορύφωμ­α: Οταν οι πρωταθλητέ­ς έμειναν με δέκα παίκτες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά». Ολα έδειχναν να επιβεβαιών­ουν τους «γνωρίζοντε­ς».

Για να φτάσουμε

αν οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν αστοχούσαν σε αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησ­αν, αγωνιζόμεν­οι με αριθμητικό πλεονέκτημ­α. Ποιος θα τολμούσε να ψελλίσει πως θα ήταν φυσιολογικ­ό να πάρει το Κύπελλο η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης, με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθ­εί στον αγωνιστικό χώρο; Δυστυχώς γι’ αυτήν, δεν το πέτυχε.

Κι έτσι κρύφτηκαν ξανά στο καβούκι τους οι συνωμοσιολ­όγοι. Μέχρι να εμφανιστού­ν πάλι για να ρίξουν το λάδι τους στη φωτιά που καίει ό,τι έχει απομείνει στο ποδόσφαιρό μας.

gianniskou­koulas@hotmail.com

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece