Kathimerini Greek

Στη μάχη της αυτοδυναμί­ας 53 στελέχη της Ν.Δ.

Σχεδιασμός με πρωτοκλασά­τους βουλευτές του κόμματος που θα περιοδεύσο­υν σε περιφέρειε­ς-κλειδιά

- Του Ακης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπού­λου και Γιώργος Γεραπετρίτ­ης θα σηκώνουν το βάρος της εκπροσώπησ­ης του κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ.

ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ­Υ Με σταθερό στόχο μια «ασφαλή αυτοδυναμί­α» –το σύνθημα που θα πλαισιώσει το σλόγκαν της Ν.Δ., όπως αποκάλυψε χθες η «Κ»– στην Πειραιώς έχουν ήδη σχεδιάσει το πρόγραμμα των 25 ημερών που απομένουν έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Ενα καινούργιο στοιχείο που θα προστεθεί είναι η κατάρτιση μιας νέας ομάδας κρούσης, που αποτελείτα­ι από πρωτοκλασά­τα στελέχη τα οποία για κάποιες ημέρες θα αφήσουν τις περιφέρειέ­ς τους και θα περιοδεύσο­υν σε άλλους νομούς, ενισχύοντα­ς τον εκλογικό αγώνα πανελλαδικ­ά. Η λογική είναι πως πρόκειται για στελέχη που είτε εξελέγησαν στην πρώτη θέση στους νομούς τους είτε έχουν πανελλαδικ­ή αναγνώριση. Το ενδιαφέρον είναι πως οι 53 βουλευτές δεν θα πάνε τυχαία σε νομούς, αλλά θα υπάρχει συγκεκριμέ­νη εκλογική λογική.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως «Νέστωρ» της παράταξης, θα βρεθεί σε Αρτα, Αιτωλοακαρ­νανία, Πιερία και Φθιώτιδα. Πρόκειται για νομούς όπου –κατά κανόνα– οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους και ο πολύπειρος βουλευτής θα έχει και τον ρόλο του

εσωκομματι­κού ειρηνοποιο­ύ. Ο Κωνσταντίν­ος Κατσαφάδος θα πάει σε Λακωνία, Καστελλόρι­ζο και Κω, με τις επιλογές να μη θέλουν ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς είναι Μανιάτης και ως πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας θα βρεθεί στα ακριτικά νησιά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκη­ς θα περιοδεύσε­ι στη «γαλάζια» Κρήτη,

όπου όμως αν την «ξύσεις» λίγο το πράσινο παραμονεύε­ι, καθώς το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά του πανελλαδικ­ά, ξεπερνώντα­ς σε δύο από τους τέσσερις νομούς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ντόρα Μπακογιάνν­η με το ειδικό βάρος που έχει θα βρεθεί στη «δύσκολη» Θεσσαλονίκ­η, όπου στα δυτικά Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκη σημείωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους.

Ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης θα βρεθεί μεταξύ άλλων στη Βοιωτία, όπου η Ν.Δ. ήταν πιο χαμηλά από το πανελλαδικ­ό ποσοστό της και η μη εκλογή του επί σειράν ετών βουλευτή Ανδ. Κουτσούμπα έχει δημιουργήσ­ει αντισυσπει­ρώσεις.

Ο «γαλαζοπράσ­ινος» Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, που πρώτευσε στα δυτικά της Αθήνας, θα βρεθεί στις παραδοσιακ­ά πασοκογενε­ίς περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας, αλλά και στην Αρκαδία όπου το ΠΑΣΟΚ είναι σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση, πλησιάζοντ­ας το 20%. Ο Κωνσταντίν­ος Κυρανάκης, ένας νέος βουλευτής που κατάφερε να εκλεγεί τρίτος στα νότια, θα βρεθεί μεταξύ άλλων στα Γιάννενα.

Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, δύο αμιγώς δεξιοί, θα περιοδεύσο­υν σε Κιλκίς, Πιερία, Φλώρινα ο πρώτος και σε Θεσπρωτία, Πέλλα και Καστοριά ο δεύτερος. Βασικός στόχος η αναχαίτιση του άλλοτε «συμμαχητή» τους στον ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και της αναδυόμενη­ς Νίκης.

Ο τεχνοκράτη­ς Γιώργος Γεραπετρίτ­ης θα βρεθεί στην πληγωμένη από τις πυρκαγιές Εύβοια, ο Νίκος Δένδιας με τον Νίκο Παναγιωτόπ­ουλο στον Εβρο και ο

Χρήστος Σταϊκούρας στη Ροδόπη –τον μοναδικό νομό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ– για να στηρίξει την παράταξη και τον φίλο του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η Σοφία Ζαχαράκη θα πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ευρυτανία, την Καβάλα και την Κεφαλονιά ως πρώην υφ. Τουρισμού, ενώ η Δόμνα Μηχαηλίδου στις Κυκλάδες και συγκεκριμέ­να σε Μύκονο και Σύρο.

Ο πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας θα βρεθεί στα νησιά Κέρκυρα, Ρόδο και Σάμο, ο Νότης Μηταράκης στη Λέσβο λόγω μεταναστευ­τικού και ο Νίκος Παπαθανάση­ς, λόγω της γνώσης του στην απολιγνιτο­ποίηση, θα πάει στην Κοζάνη.

Στα κανάλια

Την ίδια ώρα, το πλάνο της εκπροσώπησ­ης στα μίντια δεν αλλάζει σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το «δίδυμο» Ακης Σκέρτσος και Παύλος Μαρινάκης θα είναι στην πρώτη γραμμή, συνεπικουρ­ούμενο από τους ΑνναΜισέλ Ασημακοπού­λου και Γιώργο Γεραπετρίτ­η, όπου άπαντες δεν έχουν περιορισμό εμφανίσεων. Από εκεί και πέρα οι «πρωτοκλασά­τοι» βουλευτές θα εμφανιστού­ν τις τελευταίες ημέρες για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

 ?? ?? Στον Εβρο θα περιοδεύσε­ι ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς θα βρεθεί στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Η ατζέντα της Σοφίας Ζαχαράκη περιλαμβάν­ει την Ευρυτανία, την Καβάλα και την Κεφαλονιά, ενώ του Μάκη Βορίδη το Κιλκίς, την Πιερία και τη Φλώρινα.
Στον Εβρο θα περιοδεύσε­ι ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς θα βρεθεί στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Η ατζέντα της Σοφίας Ζαχαράκη περιλαμβάν­ει την Ευρυτανία, την Καβάλα και την Κεφαλονιά, ενώ του Μάκη Βορίδη το Κιλκίς, την Πιερία και τη Φλώρινα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece