Kathimerini Greek

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει μπροστά τη νέα γενιά στελεχών

- Της

ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Μια νέα ομάδα στελεχών, που αναδείχθηκ­ε η δυναμική τους μέσα από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, βγαίνει μπροστά στο ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσει το κόμμα στη δεύτερη εκλογική μάχη. Επιδίωξη της ηγετικής ομάδας της Χαριλάου Τρικούπη είναι να περάσει το μήνυμα προς τους πολίτες ότι το κόμμα απέδειξε ότι μπορεί η πολιτική να γίνει ξανά θελκτική για τους νέους. Οπως επισημαίνο­υν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μια γενιά νέων στελεχών που έδωσαν κεντρικά τον προεκλογικ­ό αγώνα, όπως ο Δημήτρης Μάντζος και ο Παναγιώτης Δουδωνής, όπως οι Παύλος Χρηστίδης και Μανώλης Χριστοδουλ­άκης, που αναδείχθηκ­αν σε θέσεις ευθύνης από τη Φώφη Γεννηματά, έρχονται να προστεθούν και άλλοι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι, που κέρδισαν το στοίχημα της πρώτης κάλπης. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάν­ονται ο Παναγιώτης Αδαμόπουλο­ς, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στη Μεσσηνία, η Κατερίνα Καζάνη στην Εύβοια, η Κατερίνα Σπυριδάκη στο Λασίθι, η Ραχήλ Αλεξανδρίδ­ου στην Πέλλα, η Ελένη Βατσινά στο Ηράκλειο και η Κατερίνα Ταγαρά στην Κορινθία. Στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ξεχωρίζουν τα πρόσωπα αυτά μεταξύ των υποψηφίων γιατί, όπως υπογραμμίζ­ουν, είναι άνθρωποι που κέρδισαν καθένας ένα προσωπικό στοίχημα, την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών, καθώς δεν είχαν πίσω τους κομματικό μηχανισμό ούτε οικογενεια­κή παράδοση στην πολιτική. Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Στέφανος Παραστατίδ­ης στο Κιλκίς, στον οποίο πιστώνεται η μεγάλη επιτυχία να φέρει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση μέσα από μια πρωτοπορια­κή, δυναμική προεκλογικ­ή εκστρατεία και γι’ αυτό του ανατέθηκε να «τρέξει» την εκστρατεία του δεύτερου γύρου στη Μακεδονία.

Αυτή τη νέα γενιά προσώπων θα αξιοποιήσε­ι το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο της προεκλογικ­ής αναμέτρηση­ς, καθώς το κόμμα θα επιδιώξει να βρεθεί πόρτα πόρτα κοντά σε όσο το δυνατόν περισσότερ­ους ψηφοφόρους, να «οργώσουν» τα στελέχη όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση σε Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησ­ο και, βεβαίως, Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιφέρειε­ς, να μιλήσουν, να σφίξουν χέρια, «να δοθεί το μήνυμα ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ” όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη, ακούει, νιώθει τα προβλήματα και έχει προτάσεις και απαντήσεις», επισημαίνε­ται.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εγκαινίασα­ν χθες μια νέα παράμετρο στην επικοινωνί­α, την τακτική ενημέρωση των διαπιστευμ­ένων συντακτών από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο. Στόχος είναι να απαντώνται άμεσα τα όποια ζητήματα ή ερωτήματα ανακύπτουν σε σχέση με τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος, τα ερωτήματα που τίθενται από τα άλλα κόμματα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αποσαφηνίζ­ονται τυχόν βιαστικές ή ασαφείς δημόσιες τοποθετήσε­ις στελεχών. Χθες ο κ. Μάντζος, μεταξύ άλλων, αποσαφήνισ­ε την προγραμματ­ική θέση του κόμματος για τη φορολόγηση διανεμόμεν­ων μερισμάτων από τα κέρδη επιχειρήσε­ων. Οπως είπε, το ΠΑΣΟΚ προτείνει συντελεστή 5% για τις πρώτες 50.000 ευρώ μερίσματος, 10% για το πλεονάζον ποσό μέχρι τις 100.000 ευρώ και 15% για το επιπλέον των 100.000 ευρώ.

Ενεργό ρόλο στην προεκλογικ­ή εκστρατεία θα διαδραματί­σουν και υποψήφιοι που κέρδισαν τη μάχη της πρώτης κάλπης στην περιφέρεια.

 ?? ?? του Στέφανου Παραστατίδ­η είναι να «τρέξει» την εκστρατεία της δεύτερης κάλπης στη Μακεδονία. Η Κατερίνα Σπυριδάκη έκανε την ανατροπή στο Λασίθι με την εκλογή της.
του Στέφανου Παραστατίδ­η είναι να «τρέξει» την εκστρατεία της δεύτερης κάλπης στη Μακεδονία. Η Κατερίνα Σπυριδάκη έκανε την ανατροπή στο Λασίθι με την εκλογή της.
 ?? ?? Η αποστολή
Η αποστολή

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece