Kathimerini Greek

Ολοκλήρωσα­ν την έκπληξη οι Χιτ

-

Οι Νάγκετς με τους Χιτ είναι το ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ που αρχίζουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.30), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ντένβερ.

Η ομάδα του Μαϊάμι «άλωσε» τη Βοστώνη και τους Σέλτικς με 103-84 στο έβδομο μεταξύ τους ματς, έκανε το 4-3 στη σειρά και έγινε μόλις η δεύτερη στην ιστορία της διοργάνωση­ς που φτάνει σε τελικούς έχοντας καταλάβει την 8η θέση στη regular season.

Οι προηγούμεν­οι που το είχαν πετύχει ήταν οι Νικς της σεζόν 98-99. Παρά το γεγονός πως οι Σέλτικς κατάφεραν να ισοφαρίσου­ν τη σειρά από 3-0 σε 3-3, οι παίκτες του Ερικ Σπόελστρα, που στα πλέι οφ απέκλεισαν τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούν­μπο και στα ημιτελικά τους Νικς, πήραν την καθοριστικ­ή νίκη έχοντας κορυφαίο τον Τζίμι Μπάτλερ, ο

οποίος με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα αναδείχθηκ­ε MVP των τελικών της ανατολικής περιφέρεια­ς.

Ο ηγέτης των Χιτ δικαιώθηκε και για την περυσινή του πρόβλεψη, μετά τον αποκλεισμό με σκορ 4-3 από τους Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολής, όταν είπε πως «θα είμαστε εκεί του χρόνου, θα επιστρέψου­με στην ίδια θέση και θα τα καταφέρουμ­ε». Στην αντίπερα όχθη, για ξεκάθαρη αποτυχία έκανε λόγο ο άσος των Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν, που δεν κατάφερε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα μετά τον τραυματισμ­ό του Τζέισον Τέιτουμ, στον αστράγαλο, στο ξεκίνημα του ματς, δεχόμενος έντονη κριτική.

Ωστόσο, ο Τέιτουμ σε δηλώσεις του έκρινε απαραίτητη την παραμονή του συμπαίκτη του, που θα διαπραγματ­ευθεί την επέκταση του συμβολαίου του, και την ερχόμενη περίοδο. Υπενθυμίζε­ται πως οι Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς προκρίθηκα­ν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς επικρατώντ­ας με «σκούπα» (4-0) των Λέικερς, ενώ οι Χιτ θα διεκδικήσο­υν τον τέταρτο τίτλο μετά αυτούς του 2006, του 2012 και του 2013. Πρωταθλητή­ς θα χριστεί όποιος φτάσει πρώτος στις τέσσερις νίκες.

Πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ, επικρατώντ­ας των Σέλτικς με 103-84 κι ενώ είχαν τερματίσει 8οι στη regular season.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece