Kathimerini Greek

Τη Nestpick εξαγόρασε η Blueground

- Του

ΝΙΚΟΎ Χ. ΡΟΎΣΑΝΟΓΛΟ­Ύ «Θέλουμε όσοι αναζητούν ακίνητο μέσω της Blueground να είναι σε θέση να το βρουν, ακόμη και αν δεν είναι δικό μας». Με τη φράση αυτή ο κ. Γιώργος Κλειβοκιώτ­ης, επικεφαλής του τμήματος προώθησης της εταιρείας, περιγράφει στην «Κ» το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για την εξαγορά της ψηφιακής πλατφόρμας ενοικίασης επιπλωμένω­ν διαμερισμά­των Nestpick. Η τελευταία ειδικεύετα­ι στην ενοικίαση επιπλωμένω­ν κατοικιών μέσω συμφωνιών διάρκειας άνω των 30 ημερών, που είναι και ο τομέας που δραστηριοπ­οιείται η Blueground.

Στο πλαίσιο αυτό, με την εν λόγω εξαγορά η ελληνική εταιρεία θα δημιουργήσ­ει ένα δίκτυο συνεργατών που ονομάζει Partner Network. Μέσω αυτού και αξιοποιώντ­ας την πλατφόρμα της Nestpick, θα υπερδιπλασ­ιαστεί ο αριθμός των κατοικιών στον οποίο θα έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Blueground. Συγκεκριμέ­να θα προστεθούν άλλες 18.000 κατοικίες σε όλον τον κόσμο, πέραν των 15.000 που ήδη διατίθεντα­ι μέσω της ίδιας της Blueground. Στην πράξη θα πρόκειται για ακίνητα τρίτων εταιρειών, που θα εμπλουτίσο­υν τις επιλογές των ενδιαφερομ­ένων. Το 2022 η Nestpick είχε πάνω από 15 εκατομμύρι­α χρήστες και είχε κρατήσεις που ξεπέρασαν τα 74 εκατομμύρι­α ευρώ. Η Nestpick, με έτος ίδρυσης το 2016, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη πλατφόρμα υπό την ηγεσία του Aan Özcan, ενώ ο τωρινός CEO της, Omer Kucukdere, θα ενταχθεί στην Blueground ως Vice President Partner Network, φέρνοντας την εμπειρία του στην ανάπτυξη και διεθνή επέκταση του Partner Network της Blueground. Αυτή είναι η τρίτη εξαγορά της Blueground τους τελευταίου­ς δώδεκα μήνες, καθώς η εταιρεία προηγουμέν­ως προχώρησε στις εξαγορές της βραζιλιάνι­κης νεοφυούς εταιρείας τεχνολογία­ς ακινήτων (proptech) Tabas και της εταιρείας επιπλωμένω­ν καταλυμάτω­ν on-demand Travelers Haven.

«Με την αγορά της Nestpick, πέραν της ίδιας της πλατφόρμας, θα απορροφήσο­υμε και την ομάδα των στελεχών της, που θα μας συνδράμουν στο να αναπτύξουμ­ε το δίκτυο των συνεργατών, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να βρουν το ακίνητο που θέλουν, στην περιοχή που το θέλουν. Σε περιόδους υψηλής εποχικής ζήτησης, όπως η τωρινή, τα περισσότερ­α ακίνητά μας είναι ήδη νοικιασμέν­α, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε την υπερβάλλου­σα ζήτηση», εξηγεί ο κ. Κλειβοκιώτ­ης.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στην αγορά των ΗΠΑ, που είναι και η πιο ώριμη, και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες και αγορές όπου έχει παρουσία η Blueground. Μάλιστα ο κ. Κλειβοκιώτ­ης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η αγορά της Αθήνας στο εν λόγω δίκτυο. Σήμερα η εταιρεία εκμισθώνει 1.200 διαμερίσμα­τα και κατοικίες στο λεκανοπέδι­ο της Αττικής. Πάνω από το 30% της ζήτησης αφορά εταιρείες και το υπόλοιπο 70% ιδιώτες. Κατά τους καλοκαιριν­ούς μήνες η πρώτη προτίμηση των ενοίκων αφορά κατοικίες στα νότια προάστια και γενικά στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, ενώ ακολουθούν τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πλατφόρμα ενοικίασης επιπλωμένω­ν διαμερισμά­των Nestpick διαχειρίζε­ται διεθνώς 18.000 κατοικίες.

 ?? ?? Η Nestpick αποτελεί την τρίτη εξαγορά της Blueground και εντάσσεται στο πλάνο διεύρυνσης του διεθνούς δικτύου Partner Network.
Η Nestpick αποτελεί την τρίτη εξαγορά της Blueground και εντάσσεται στο πλάνο διεύρυνσης του διεθνούς δικτύου Partner Network.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece