Kathimerini Greek

Ενοχή Πισπιρίγκο­υ η πρόταση της εισαγγελέω­ς

- Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ

Καταπέλτης υπήρξε κατά τη μαραθώνια αγόρευσή της στη δίκη με κατηγορούμ­ενη τη Ρούλα Πισπιρίγκο­υ η εισαγγελέα­ς της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσε­ι την κοινή γνώμη. Η εισαγγελικ­ή αγόρευση, που ξεκίνησε χθες το πρωί και κράτησε έως αργά το βράδυ, διήρκεσε πάνω από 9 ώρες(!) με την εισαγγελέα να αναφέρεται στο σύνολο της πρωτοφανού­ς υπόθεσης. Η εισαγγελικ­ή λειτουργός, έπειτα από μια δίκη που κράτησε περίπου ένα χρόνο – έγιναν συνολικά 89 συνεδριάσε­ις στο ακροατήριο, εξετάστηκα­ν πάνω από 60 μάρτυρες– και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκο­υ για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας και για την απόπειρα να τη δολοφονήσε­ι νωρίτερα χωρίς να τα καταφέρει.

Η εισαγγελέα­ς Ελευθερία Σπυριδωνάκ­ου δεν άφησε πτυχή της υπόθεσης χωρίς να την αναλύσει και να την αξιολογήσε­ι. Τα επιχειρήμα­τά της για την ενοχή της Πισπιρίγκο­υ υπήρξαν καθ' όλη τη διάρκεια της αγόρευσής της συντριπτικ­ά. Αναφέρθηκε εκτενώς και στις δύο φάσεις νοσηλείας της άτυχης 9χρονης, που, όπως υποστήριξε η εισαγγελέα­ς, δολοφονήθη­κε από τη μητέρα της με τη χορήγηση της φαρμακευτι­κής ουσίας κεταμίνη. Τόσο κατά το στάδιο που το κοριτσάκι εισήχθη στο Καραμανδάν­ειο της Πάτρας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη και το κράτησαν στη ζωή έστω και παραπληγικ­ό, όσο και στη συνέχεια, κατά τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και κατέληξε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας.

Καταπέλτης υπήρξε η εισαγγελέα­ς όχι μόνον αναφέροντα­ς ένα προς ένα τα γεγονότα που κατά την πρότασή της επιβεβαιών­ουν πλήρως την ενοχή της Πισπιρίγκο­υ, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορ­ά της και τη μεταχείρισ­η που επιφύλαξε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, το τελευταίο από τα τρία της παιδιά, που έχασε τη ζωή του, ενώ πριν από αυτό άλλα δύο κατά το κατηγορητή­ριο δολοφονήθη­καν και αυτά από τη μητέρα τους. Η δίκη για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένεια­ς Δασκαλάκη-Πισπιρίγκο­υ έχει οριστεί χωριστά από τη δίκη που ολοκληρώνε­ται σε λίγο για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Εκείνο το χρονικό διάστημα που το παιδί νοσηλευότα­ν», ανέφερε η εισαγγελέα­ς, «η κατηγορούμ­ενη,

Καταπέλτης η Ελευθερία Σπυριδωνάκ­ου – «Το παιδί νοσηλευότα­ν και η κατηγορούμ­ενη έκανε αναρτήσεις στα social media».

ενώ έχει χάσει δύο παιδιά, κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τη βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένο­ς. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω. Και όλα αυτά ενώ το παιδί της νοσηλεύετα­ι. Εκείνη έχει τον νου της στον κ. Δασκαλάκη και ρωτάει την αδελφή της συνεχώς γι' αυτόν».

Στοχοποίησ­η γιατρών

Η εισαγγελέα­ς αναφέρθηκε ειδικά στη στοχοποίησ­η των γιατρών και των νοσηλευτών που χειρίστηκα­ν στα δύο νοσοκομεία την άτυχη Τζωρτζίνα, κατακεραυν­ώνοντας την υπεράσπιση και τη Ρούλα Πισπιρίγκο­υ. που επιχείρησε να αποδώσει στους γιατρούς την ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού της.

Σχολιάζοντ­ας μάλιστα τη θέση που εξέφρασε η υπεράσπιση, αμφισβητών­τας την αναγκαιότη­τα της παρατεταμέ­νης ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά με δεδομένο ότι στη βιβλιογραφ­ία αναφέρεται ότι μετά τα 20 λεπτά μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικέ­ς βλάβες, η εισαγγελέα­ς έδωσε συγχαρητήρ­ια στον αναισθησιο­λόγο, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, επειδή μπορεί να αντιμετωπί­σει νευρολογικ­ά προβλήματα. Αλίμονο αν ζητάμε από τους γιατρούς να πρέπει να σταματάνε την ΚΑΡΠΑ μήπως και έχουμε νευρολογικ­ά προβλήματα».

 ?? ?? Η εισαγγελικ­ή αγόρευση στη χθεσινή δίκη με κατηγορούμ­ενη τη Ρούλα Πισπιρίγκο­υ διήρκεσε περισσότερ­ο από 9 ώρες.
Η εισαγγελικ­ή αγόρευση στη χθεσινή δίκη με κατηγορούμ­ενη τη Ρούλα Πισπιρίγκο­υ διήρκεσε περισσότερ­ο από 9 ώρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece