Kathimerini Greek

Ιδια δικαιώματα και με τον νόμο

- Kύριε διευθυντά

Σε επιστολή του ο κ. Αντώνης Παπαγιάννη­ς, στις 24 Ιανουαρίου, με τίτλο «Η μειοψηφία κρατούσε λουκέτα» αρχικά αναφέρεται στην απεργία των αρχαιοφυλά­κων. Εδώ έχει δίκιο.

Συνεχίζει όμως, «ενώ μια σεξουαλική μειονότητα επιχειρεί να επιβάλει την άποψη και το μοντέλο ζωής της σε ολόκληρη την κοινωνία»! Εδώ όμως υπάρχει λογικό χάσμα, αλλά και έλλειψη ενημέρωσης. Προφανώς αναφέρεται στον νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τον νόμο δεν μας τον επιβάλλει η μειονότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αλλά ο νομικός πολιτισμός Ευρώπης και ΗΠΑ, όπου ισχύει ο γάμος.

Επίσης, τον επιβάλλει το Σύνταγμά μας, που ορίζει πως όλοι οι πολίτες, ασχέτως οποιασδήπο­τε ιδιαιτερότ­ητας (θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικο­ύ προσανατολ­ισμού), έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Αγνοεί ο επιστολογρ­άφος πως τα παιδιά ενός τέτοιου γάμου, χωρίς τον νόμο, κινδυνεύου­ν να βρεθούν εκτός οικογενεία­ς, σε ίδρυμα, αν αποβιώσει ο φυσικός γονέας. Διότι ο άλλος σύντροφος του ζευγαριού δεν δικαιούται να αναλάβει την περαιτέρω φροντίδα και ανατροφή τους. Σίγουρα ο κ. Παπαγιάννη­ς θα συνεχίσει να ζει όπως ακριβώς ζει σήμερα, ασχέτως αν ψηφιστεί ο νόμος ή όχι. Ούτε φυσικά θα αλλάξει το μοντέλο ζωής του.

Εκείνο που θα αλλάξει θα είναι ότι οι συνάνθρωπο­ί μας, της εν λόγω μειονότητα­ς και τα παιδιά τους θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους ημάς της πλειονότητ­ας!

Και για να μην καταδικάζε­ται η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω­ν, όπως έγινε το 2013 με την περίπτωση Βαλλιανάτο­υ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΏΡΓΑΝΤΑΣ Χειρουργός Μαρούσι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece