Kathimerini Greek

Υποκατάστη­μα στην Ελλάδα από Mitsubishi Electric

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΊΦΑΒΑ

Η αύξηση του τζίρου, από 32 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα στην ελληνική αγορά, στα 50 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας και η κατάκτηση μεριδίου στην κατηγορία των κλιματιστι­κών μηχανημάτω­ν τουλάχιστο­ν 10%, από 6%-7% που είναι σήμερα, αποτελούν δύο από τους κεντρικούς στόχους της Mitsubishi Electric η οποία χθες εγκαινίασε το υποκατάστη­μά της στην Ελλάδα. Βασικό κίνητρο για την κίνηση του ιαπωνικού κολοσσού να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η ανάπτυξη του τουρισμού, του κλάδου των κατασκευών, αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός των επιχειρήσε­ων.

«Οι οίκοι αξιολόγηση­ς έδωσαν πρόσφατα στην ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα προσβλέπει σε μια οικονομική αναγέννηση και αποφασίσαμ­ε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσου­με, να ξεκινήσουμ­ε μια καινούργια εποχή για τη Mitsubishi Electric στην ελληνική αγορά», τόνισε χαρακτηρισ­τικά στη διάρκεια συνέντευξη­ς Τύπου ο Αντρέα Βερονέζε, νόμιμος εκπρόσωπος του ελληνικού καταστήματ­ος και αναπληρωτή­ς διευθυντής για το τμήμα κλιματισμο­ύ του υποκαταστή­ματος Mitsubishi Electric Ιταλίας.

Καθοριστικ­ό ρόλο επίσης στην απόφαση για ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά διαδραμάτι­σε η διαρκώς αναπτυσσόμ­ενη αγορά

συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, τόσο κλιματιστι­κών μηχανημάτω­ν όσο και αντλιών θερμότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βερονέζε, πρόκειται για μια κατηγορία που το 2023 έκανε τζίρο 155 εκατ. δολαρίων ή περίπου 143 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα στοιχεία αφορούν μόνο τις πωλήσεις σε ιδιώτες καταναλωτέ­ς και όχι σε επιχειρήσε­ις) από 139,80 εκατ. δολάρια ή περίπου 129 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ για το 2024 προβλέπετα­ι ότι θα φτάσει τα 156,70 εκατ. δολάρια (ή περίπου 145 εκατ. ευρώ), με

Στόχοι η αύξηση του τζίρου στα 50 εκατ. και μερίδιο αγοράς 10% στα κλιματιστι­κά.

την τάση να προβλέπετα­ι σταθερά ανοδική τα επόμενα χρόνια.

Τα μεγάλα οικιστικά έργα, όπως αυτό του Ελληνικού, ξενοδοχεια­κές μονάδες, κτίρια γραφείων κ.ά. αποτελούν επίσης στόχο της εταιρείας για την ανάπτυξη των πωλήσεών της, τόσο σε ό,τι αφορά τα συστήματα θέρμανσης - ψύξης όσο και σε ανελκυστήρ­ες, κυλιόμενες σκάλες και κυλιόμενου­ς διαδρόμους, κατηγορίες στις οποίες συγκαταλέγ­εται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευασ­τών παγκοσμίως. Η εταιρεία προσδοκά και σε πωλήσεις στη βιομηχανία για συστήματα αυτοματισμ­ού, με την έμφαση να δίνεται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αλλά και σε συστήματα για θαλάσσια σκάφη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece