Kathimerini Greek

Ξέμεινε από καύσιμα ο Γιούργκεν Κλοπ

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟ­ΥΛΟΣ

Κατάπληξη προκάλεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρο­υ η χθεσινή ανάρτηση του Γιούργκεν Κλοπ, με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, δύο χρόνια πριν από τη λήξη του συμβολαίου του στο Ανφιλντ. Το γυαλί φαίνεται ότι είχε ραγίσει από πέρυσι, αλλά τελικά ο Γερμανός προπονητής έμεινε και ένατη σεζόν στο αγγλικό λιμάνι.

Σε μια μακροσκελή μαγνητοσκο­πημένη δήλωση που ανάρτησε ο 56χρονος τεχνικός, συνδυάζοντ­αι η συγκίνηση με τον πραγματισμ­ό και αποκαλύπτε­ται ότι την απόφασή του την έχει πάρει εδώ και τουλάχιστο­ν δύο μήνες: «Εχω ενημερώσει τη διοίκηση από τον Νοέμβριο. Οταν καθίσαμε να μιλήσουμε, όπως κάνουμε πάντα ενόψει της επόμενης σεζόν, σκέφθηκα πως δεν είμαι βέβαιος ότι θα είμαι εδώ. Εξεπλάγην κι εγώ ο ίδιος. Αρχισα να το σκέφτομαι, κι αυτό δεν άρχισε φέτος, αλλά από πέρυσι που ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν και υπήρχαν στιγμές όπου αν ήμουν σε άλλη ομάδα θα είχα πει “σας ευχαριστώ όλους, αλλά πρέπει να χωρίσουμε τώρα”».

Πρόσθεσε ότι σκοπός του όταν ανέλαβε τη Λίβερπουλ το 2015, προερχόμεν­ος από την

αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Λίβερπουλ. Συζητήθηκε πολύ, έκανε κόσµο να ταυτιστεί µαζί του, έγινε τοιχογραφί­α. Η εποχή του κλείνει στους «κόκκινους» το προσεχές καλοκαίρι και πλέον µένει να φανεί αν θα φύγει µε κάποιο τρόπαιο στο χέρι...

Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν η ανόρθωση της –ταλαιπωρημ­ένης τότε– ομάδας και όταν είδε ότι οι «ρεντς» έφτασαν ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είναι (με το Τσάμπιονς Λιγκ του 2019 και το πρωτάθλημα Αγγλίας το 2020) τότε άρχισε ξανά να σκέπτεται τον εαυτό του. «Αυτή ήταν η απόφαση που πήρα. Δεν

είναι αυτό που θέλω να κάνω, αλλά είναι αυτό που πιστεύω πως είναι 100% σωστό», παραδέχθηκ­ε.

Οπως φαίνεται και από όσα είπε ο Κλοπ, υπάρχουν κάποια πράγματα στον σύλλογο που δεν του άρεσαν, ιδίως την περυσινή χρονιά, κατά την οποία η Λίβερπουλ έμεινε και εκτός

των θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς αυτά τα θέματα να έχουν πάψει να τον κουράζουν: «Νιώθω ότι ξεμένω πλέον από ενέργεια», είπε στη δήλωσή του, δείχνοντας ότι υπάρχει και κάτι που δεν μπορεί πια να το παλέψει.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι έχει «όλο και λιγότερο καύσιμο στο ρεζερβουάρ μου», όπως χαρακτηρισ­τικά είπε, δήλωσε ότι τον επόμενο χρόνο θα μείνει εκτός προπονητικ­ής για να ξεκουραστε­ί: «Δεν πρόκειται να προπονήσω κάποιον σύλλογο ούτε εθνική ομάδα για τουλάχιστο­ν έναν χρόνο, δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω».

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ αποδέχθηκα­ν απρόθυμα την πρόθεση αποχώρησης του Κλοπ όταν την πληροφορήθ­ηκαν τον Νοέμβριο και συμφώνησαν με τη διάλυση του συμβολαίου του δύο χρόνια νωρίτερα. Φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτω­ν, για να τον διαδεχθεί είναι ο Βάσκος πρώην τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζε­ν, Τσάμπι Αλόνσο, πρωταθλητή­ς Ευρώπης ως παίκτης με τη Λίβερπουλ.

Το καλό στην περίπτωση του Γερμανού τεχνικού είναι ότι εάν φύγει τον Μάιο έχοντας φέρει την –πρωτοπόρο σήμερα– Λίβερπουλ ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήμα­τος, θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την υστεροφημί­α του στην κόκκινη πλευρά της πόλης, καθώς θα αποχωρήσει νικητής, κάτι που πολύ λίγοι προπονητές καταφέρνου­ν.

Ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ στο φινάλε της σεζόν.

 ?? ?? O Κλοπ
O Κλοπ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece