Kathimerini Greek

Κέρδη μέσα από δύσκολες καταστάσει­ς

- Tου ΜΠαΜΠΗ ΠαΠαΔατου

και στη ζωή, έτσι και στον αθλητισµό, πολλές από τις αναποδιές που συναντάµε, αν τις διαχειριστ­ούµε µε ψυχραιµία, διατηρώντα­ς παράλληλα την πίστη στις ικανότητές µας, µπορούµε να ανακαλύψου­µε απρόσµενα κέρδη.

Την περασμένη Πέµπτη ο Ολυµπιακός πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή στη Μαδρίτη, όµως κατάφερε µε συνταγή... ΟΑΚΑ να κοιτάξει στα µάτια τη Ρεάλ µέχρι το τελευταίο δίλεπτο. Ο κόουτς Μπαρτζώκας µέσα από τις απώλειες των Φαλ και Μιλουτίνοφ, είδε τους παίκτες του να ανταποκρίν­ονται εξαιρετικά (όπως ο βιονικός Παπανικολά­ου) σε χαµηλά σχήµατα και στα δύο µέρη του παρκέ. Σχήµατα που µπορούν να του δώσουν, µελλοντικά, πολύτιµες λύσεις. Αρκεί φυσικά να µη χαθεί το «τρένο», µέχρι να επιστρέψου­ν οι δύο «πύργοι» του.

έχασε τους δύο βασικούς του πόιντ γκαρντ, Σλούκα και Βιλντόζα, αλλά και το

Ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR

έτερο «πεντάρι» του, τον Μπαλτσερόφ­σκι. Στο Βελιγράδι απέναντι στη σκληροτράχ­ηλη Μακάµπι βγήκαν µπροστά, τόσο ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκη­ς (σ.σ. «µε Καλαϊτζάκη­δες δεν θα πάει πουθενά ο ΠΑΟ», τόνιζαν στην αρχή της σεζόν κάποιοι – τα ίδια έχει ακούσει και ο... «παλαίµαχος» Σίκµα) όσο και ο Κώστας Αντετοκούν­µπο, οι οποίοι σήκωσαν σηµαντικό βάρος της αναµέτρηση­ς, στέλνοντας ένα ευχάριστο µήνυµα στον κόουτς Αταµάν.

η συνέχεια περιλαµβάν­ει µατς που για τους «πράσινους» αποτελούν «παγίδες θανάτου» µέχρι την 20ήµερη διακοπή (Αρµάνι στο ΟΑΚΑ, Κάουνας, Φενέρ στο ΟΑΚΑ, συν δύο «ζόρικα» µατς για την Basket League µε Αρη εντός και ΑΕΚ εκτός).

µπροστά παίκτες όπως ο Ερνανγκόµε­θ και ο Παπαπέτρου, τότε κανείς δεν γνωρίζει αν το rotation του Τούρκου προπονητή θα αντέξει τους κλυδωνισµο­ύς.

Αν δεν βγουν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece