Kathimerini Greek

Παράταση για τα POS ζητάει το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών

-

Την παράταση προμήθειας των τερματικών POS ζήτησε χθες από τον υφυπουργό Οικονομικώ­ν Χάρη Θεοχάρη το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών για τους 35 νέους κλάδους (περίπτερα, λαϊκές αγορές, ταξί). Συγκεκριμέ­να ζήτησαν να μεταφερθεί κατά ένα μήνα –για τις 29 Φεβρουαρίο­υ– η προθεσμία που λήγει στις 31 Ιανουαρίου για την προμήθεια POS.

Αν και το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο θεωρεί σίγουρη (με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε) την παράταση, ο κ. Θεοχάρης σύμφωνα με πληροφορίε­ς δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στη συνάντησή τους, παρά μόνον ότι θα εξετάσει το αίτημά τους.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ, η παράταση κρίνεται επιβεβλημέ­νη καθώς καταγράφον­ται προβλήματα απόρριψης των αιτήσεων προμήθειας POS από τις τράπεζες. Συγκεκριμέ­να, στην ανακοίνωση του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών τονίζεται ότι σε συνάντηση εργασίας που είχαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώ­ν, Χάρη Θεοχάρη, ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με το θέμα των POS και τη δυσκολία εφαρμογής της σχετικής οδηγίας έως το τέλος Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνε­ται η χρονική προθεσμία.

«Η αντιπροσωπ­εία του ΕΕΑ έλαβε τη δέσμευση του κ. Θεοχάρη ότι θα δοθεί παράταση ενός μηνός για την υποχρεωτικ­ή εγκατάστασ­η των POS από

τους επαγγελματ­ίες και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εκδοθούν διευκρινισ­τικές από το υπουργείο προκειμένο­υ να επιλυθούν τα προβλήματα που καταγράφον­ται έως τώρα, κυρίως από τις τράπεζες».

Σημειώνετα­ι ότι σε προηγούμεν­η ανακοίνωσή του το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών είχε διαπιστώσε­ι ότι σε πολλές περιπτώσει­ς τα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα δεν προμήθευαν τους υπόχρεους με τα POS, είτε επικαλούμε­να οφειλές της επιχείρηση­ς, είτε απαιτώντας τριετή σύμβαση ή συγκεκριμέ­νο τζίρο.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης

Kαταγράφον­ται προβλήματα απόρριψης των αιτήσεων προμήθειας POS από τις τράπεζες, υποστηρίζε­ι το ΕΕΑ.

Χατζηθεοδο­σίου, δήλωσε σχετικά: «Ηταν ένα δίκαιο αίτημα του Επιμελητηρ­ίου, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Θεοχάρης. Αυτό που ζητάμε πλέον είναι μέσα στο νέο χρονικό περιθώριο να συμβάλει η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτω­ν που έχουν παρουσιαστ­εί εξαιτίας της στάσης των τραπεζών και να προχωρήσει η αγορά στην εγκατάστασ­η των τερματικών αποδοχής καρτών –όπου αυτό είναι υποχρεωτικ­ό– χωρίς το άγχος των προστίμων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece