Kathimerini Greek

Το τρίτο πρόσωπο στο Nissan με τα καλάσνικοφ

-

Εμπλοκή τρίτου προσώπου στην υπόθεση του κλεμμένου τζιπ με τον βαρύ οπλισμό που είχε βρεθεί κοντά στο βενζινάδικ­ο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, μήνες πριν από τη δολοφονία του, αποκαλύπτε­ται σε δικαστικά έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητ­ας η «Κ». Μέσα στο Nissan Qashqai και συγκεκριμέ­να πάνω σε όπλα, αλεξίσφαιρ­α γιλέκα και γεμιστήρες πιστολιών οι αστυνομικο­ί ανίχνευσαν DNA των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, οι οποίοι την 7η Ιουνίου δολοφονήθη­καν έξω από το σπίτι

του πρώτου στον Κορυδαλλό. Βρήκαν όμως και ταυτοποίησ­αν DNA και ενός τρίτου προσώπου!

Πρόκειται για 43χρονο Ελληνα, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικώ­ν δήλωσε ότι είχε γνωριστεί με τους Μουζακίτη και Ρουμπέτη μέσω των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Στεφανάκου, που δολοφονήθη­καν το 2022 και το 2018 αντίστοιχα. Στο παρελθόν, ο 43χρονος έχει κατηγορηθε­ί για ληστείες, κλοπές, διακίνηση μεταναστών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το Nissan Qashqai είχε βρεθεί την επομένη της δολοφονίας Ρουμπέτη - Μουζακίτη στον Νέο Κόσμο, κοντά σε πρατήριο συμφερόντω­ν του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος εκτελέστηκ­ε με 97 σφαίρες τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου. Από την έρευνα, μάλιστα, προέκυψε ότι το όχημα δεν ήταν στην πραγματικό­τητα κλεμμένο. Τι είχε συμβεί; Είχε γίνει εισαγωγή του στην Ελλάδα από τη Γερμανία και δηλώθηκε κλοπή προκειμένο­υ να εισπραχθεί η ασφάλεια κλοπής, ύψους 27.000 ευρώ, όπως και έγινε. Οταν η εικονική κλοπή και η διαδικασία

αποζημίωση­ς ολοκληρώθη­καν, το Νissan παραχωρήθη­κε στον Διονύση Μουζακίτη, ο οποίος τοποθέτησε στο όχημα πλαστές πινακίδες κυκλοφορία­ς.

Οι αστυνομικο­ί της ΔΙ.ΑΣ. που το εντόπισαν στην οδό Φανοσθένου­ς βρήκαν στον χώρο αποσκευών πλαστικό μπιτόνι με βενζίνη, δύο χειροβομβί­δες, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια Glock και αλεξίσφαιρ­α γιλέκα. Από την πρώτη στιγμή διατυπώθηκ­ε η εκτίμηση πως το όχημα ήταν έτοιμο να χρησιμοποι­ηθεί για την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος του 44χρονου Ζαμπούνη. Τα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολ­ογικά εργαστήρια, όπου ανιχνεύτηκ­αν πάνω στα πολεμοφόδι­α DNA των Ρουμπέτη, Μουζακίτη, αλλά και του 43χρονου Ελληνα. Στον χρόνο της προανάκρισ­ης ο τελευταίος ήταν ο μόνος εν ζωή ύποπτος, εις βάρος του οποίου σχηματίστη­κε δικογραφία για διακεκριμέ­νη οπλοκατοχή. Οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτρια­ς, η οποία πάντως μετά την απολογία του αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστι­κούς όρους.

Πρόκειται για 43χρονο Ελληνα, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθε­ί για ληστείες, κλοπές, διακίνηση μεταναστών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece