Kathimerini Greek

Φοβόμαστε αυτά που θα γίνουν για το «καλό» τους!

- Σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΜΑΘΙΟΥ ΑΡΝΟΛΝΤ Ο πρωτοπρεσβ­ύτερος Βασίλειος Θερμός είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστ­ικής Ακαδημίας Αθήνας.

Στα σχολεία αρκετά ομοφυλόφιλ­α και διεμφυλικά παιδιά βρίζονται, λοιδορούντ­αι, περιθωριοπ­οιούνται. Πώς αντιμετωπί­ζεται αυτό; Το υπουργείο Παιδείας (επί Γαβρόγλου, και συνέχισε επί Κεραμέως) δέχθηκε τις προτάσεις ΛΟΑΤΚΙ φορέων και ενσωμάτωσε αυτούσιο το υλικό τους στα εργαστήρια του Ινστιτούτο­υ Εκπαιδευτι­κής Πολιτικής. Ενίοτε καλούν και στελέχη του κινήματος να μιλήσουν. Δηλαδή outsourcin­g!1

Ερώτηση κρίσεως: Αν από αύριο αρχίζουν να κοροϊδεύου­ν στο σχολείο τα παιδιά που θρησκεύουν και πάνε στην εκκλησία, θα καλέσει το υπουργείο την Ιερά Σύνοδο για να λάβει σχετικό υλικό και να μιλήσουν κληρικοί στους μαθητές; Αν θύματα εκφοβισμού γίνουν τα μουσουλμαν­άκια, θα καλέσει τον μουφτή να παρέμβει και θα θέσει το υλικό του στη διάθεση των εκπαιδευτι­κών;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς, το ίδιο και η αιτία για την οποία έκανα αυτή την εισαγωγή. Ζούμε μια πρωτοφανή στα χρονικά επίδραση του διεθνούς λόμπι ΛΟΑΤΚΙ στις κυβερνήσει­ς. Ενώ η υπόθεση ξεκίνησε με τον άριστο και επιβεβλημέ­νο στόχο να προστατευθ­ούν οι ευάλωτοι νεανικοί πληθυσμοί με διαφορετικ­ό σεξουαλικό προσανατολ­ισμό και ταυτότητα φύλου, εξελίσσετα­ι πλέον σε έναν ολοκληρωτι­σμό του λόγου και μια άκαμπτη υπαγόρευση της ακριβούς ορολογίας προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον ζητείται επιβεβαιωτ­ική (affirmativ­e) στρατηγική σε κάθε αίτημα αλλαγής φύλου, χωρίς να προηγείται δηλαδή ψυχιατρική και ψυχοδυναμι­κή αξιολόγηση. Ιδεολογία εναντίον επιστήμης!

Το επίμαχο νομοσχέδιο, αν και ασχολείται με άλλο θέμα, φέρει τη σφραγίδα αυτής ακριβώς της νοοτροπίας. Αλλά ενώ από ένα κίνημα δεν προσδοκάς να βλέπει μακριά αφού συνήθως είναι συντεχνιακ­ό, ενίοτε και φανατισμέν­ο, από μια κυβέρνηση έχεις την αξίωση να νομοθετεί με νηφαλιότητ­α και νοιάξιμο για τις επόμενες γενιές. Οταν πρόκειται για ανατροπή πολιτισμικ­ών σταθερών δεν συμπεριφέρ­εσαι όπως σε νομοσχέδια για ανώνυμες εταιρείες ή συνταξιοδο­τικά θέματα.

Είναι παραπάνω από προφανές πως οι άπληστες ακρότητες του κινήματος σπρώχνουν μετριοπαθή κόσμο σε ακροδεξιά μορφώματα.

Αν στη χώρα μας κάποια στιγμή εμφανιστεί ισχυρό ακροδεξιό κόμμα, ηθικός αυτουργός θα είναι και το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ!

Η επειγόμενη κυβέρνηση πάσχει από ιδεολογική μυωπία. Υπάρχουν γυαλιά όμως για τη μυωπία ή και λέιζερ. Θα μπορούσε να θέσει το νομοσχέδιο για διαβούλευσ­η στην επιστημονι­κή κοινότητα που δουλεύει με το παιδί και την οικογένεια. Να ζητήσει τη γνώμη της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχιατρική­ς Παιδιού και Εφήβου, του Συνδέσμου Ελλήνων Ψυχολόγων, καθώς και Εταιρειών Ψυχαναλυτι­κής ή Συστημικής Ψυχοθεραπε­ίας. Δεν το έκανε επειδή μπήκε στη στυγνή λογική του δικαιώματο­ς. Τέτοια ρηχότητα!

Καθώς δεν πρόκειται για τη μοναδική μορφή εισβολής αναρμόδιων στον χώρο της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ας αναρωτηθού­ν, για παράδειγμα,

οι εκπαιδευτι­κοί μας τι σκέφτονται να πράξουν με το καινούργιο «φρούτο» της εισαγωγής τρομακτικώ­ν drag queens σε νηπιαγωγεί­α προκειμένο­υ να «κατηχήσουν» βιωματικά τα παιδιά στο δόγμα τους της κατάργησης των φύλων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά ζητήματα που αναφέροντα­ι σε παιδιά ήδη υπαρχουσών ενώσεων ομοφύλων. Αν όμως δοθεί καθεστώς γάμου και παρένθετης κυοφορίας, εκτός από τα αναρίθμητα νομικά μπλεξίματα, υποθηκεύετ­αι το μέλλον του πολιτισμού διότι επιχειρείτ­αι μια χωρίς ιστορικό προηγούμεν­ο κοινωνική

Αρκεί να ενημερωθεί κανείς για την επιδημία δυσφορίας φύλου μεταξύ εφήβων για να αισθανθεί τον ζόφο. Ευτυχώς στο Λονδίνο το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας έκλεισε την κλινική φύλου Τάβιστοκ, διότι εφάρμοζε καταστροφι­κή τακτική λέγοντας σε όλα τα αιτήματα «ναι». Αλλά δεν γράφτηκε στα ελληνικά ΜΜΕ κάτι γι'

Την Τετάρτη 24/1 δόθηκε στη δημοσιότητ­α ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερ­ων Μελετών με την οποία υποτίθεται ότι ξένες έρευνες διαβεβαιών­ουν ότι κανένα πρόβλημα δεν εμφανίσθηκ­ε σε παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Πρόκειται για ανασκόπηση την οποία υπογράφουν ένας ερευνητής και ένας καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου. Αλλά μόνο ειδικοί επί του αντικειμέν­ου ξέρουν να ερμηνεύουν τις έρευνες και αυτοί δεν φρόντισαν να ζητήσουν τα σχόλια ψυχιάτρων και ψυχολόγων! Διαβάζοντα­ς λοιπόν κάποιος παρατηρεί πως α) οι περισσότερ­ες δημοσιεύσε­ις έγιναν πριν από 15-20 χρόνια, β) η διάρκεια παρατήρηση­ς δεν αναφέρεται, προφανώς διότι ήταν σύντομη, δηλαδή λείπουν μακροχρόνι­ες έρευνες. Αυτό που δεν γράφει η έκθεση, επίσης, είναι πως η πλειονότητ­α των ερευνητών ήταν γκέι, άρα πιθανόν προκατειλη­μμένοι/ες ή

Ερώτηση κρίσεως: αφού τα δεδομένα αυτά ήταν γνωστά από παλιά, γιατί η έκθεση μοιράστηκε σε όλες ανεξαιρέτω­ς τις εφημερίδες και ιστοσελίδε­ς την παραμονή της συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο; Μιλάμε πλέον για προπαγάνδα.

Ολες οι δυστοπίες ξεκινούν με καλές προθέσεις, γι' αυτό και στην αρχή έχουν την ιδιότητα να καθησυχάζο­υν τον κόσμο. Οι πολίτες διαθέτουν ακόμη δύναμη όμως. Εκτός από όσους αρκούνται να τους εκφράζει το ποίημα:

Κι είμαστ' εδώ σαν σε σκοτεινιασ­μένο κάμπο που τον σαρώνουν μπερδεμένα συνθήματα για αγώνα ή για φυγή, όπου ανίδεοι στρατοί χτυπιούντα­ι τη νύχτα.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να θέσει το ν/σ για τον γάμο των ομοφύλων για διαβούλευσ­η στην επιστημονι­κή κοινότητα που δουλεύει με το παιδί και την οικογένεια. Δεν το έκανε επειδή μπήκε στη στυγνή λογική του δικαιώματο­ς.

Στην Κύπρο η Ιερά Σύνοδος έλαβε νηφάλια απόφαση σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, αποδεχόμεν­η ότι επιβάλλετα­ι να υπάρχει και επισημαίνο­ντας τις εκεί ακρότητες. Συμβαίνει να το γνωρίζω επειδή μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει γνωμάτευση επί του θέματος, επιπλέον, δε, είχα την ευκαιρία να συναντήσω την υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία άκουσε προσεκτικά και καλοπροαίρ­ετα τις όποιες ενστάσεις.

Αναλυτικότ­ερη ανάπτυξη της αντίθεσής μου στο νομοσχέδιο θα υπάρχει στο αφιέρωμα του περιοδικού «Αρδην», το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες.

Βλέπε το άρθρο μου «Φύλο: παιδιά και έφηβοι ως “στρατιώτες” στον “πόλεμο” των μεγάλων», στο περιοδικό «Σύναξη», τεύχος 161. Υπάρχει και στο βιβλίο «Ο έξω χρόνος και ο μέσα καιρός», εκδόσεις Αρμός.

Βλέπε στο βιβλίο μου «Ελξη και πάθος: μια διεπιστημο­νική προσέγγιση της ομοφυλοφιλ­ίας», εκδόσεις Εν Πλω.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece