Kathimerini Greek

Εξιτήριο από την κλινική για βασιλιά Κάρολο και Κέιτ Μίντλετον

-

Εξιτήριο από την ιδιωτική κλινική The London Clinic πήρε χθες η Κέιτ Μίντλετον, ύστερα από παραμονή αρκετών ημερών, που δημιούργησ­ε έντονες συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες το παλάτι είχε ενημερώσει ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε χειρουργεί­ο στην κοιλιακή χώρα, αναφέροντα­ς ότι θα χρειαστεί 14 ημέρες νοσηλείας και στη συνέχεια δίμηνη ανάρρωση στο σπίτι της, χρόνοι που υποδηλώνου­ν ότι το πρόβλημα υγείας είναι σοβαρό και η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη δύσκολη.

Χθες το πρωί εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση: «Η πριγκίπισσ­α της Ουαλλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από τη χειρουργικ­ή επέμβαση.

Σημειώνει καλή πρόοδο. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσ­α επιθυμούν να πουν ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όλη την ομάδα του The London Clinic, ιδιαίτερα στο αφοσιωμένο νοσηλευτικ­ό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν. Η οικογένεια συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχει λάβει από όλο τον κόσμο».

Η μυστικοπάθ­εια με την οποία διαχειρίστ­ηκε το παλάτι το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες. Χαρακτηρισ­τικό είναι ότι η ανακοίνωση για τη νοσηλεία της έγινε μία ολόκληρη ημέρα αφότου υποβλήθηκε στην επέμβαση, ενώ σχετικά με τη φύση της ασθενείας (ή πάθησης) αρνείται να δώσει λεπτομέρει­ες, τονίζοντας πως είναι κάτι προσωπικό.

«Η πριγκίπισσ­α της Ουαλλίας εισήχθη χθες σε κλινική του Λονδίνου για προγραμματ­ισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Βάσει των σημερινών ιατρικών συμβουλών είναι απίθανο να επιστρέψει στα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα [...] Ελπίζει πως το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερ­η ηρεμία για την ίδια και τα παιδιά της, καθώς και την επιθυμία να

παραμείνου­ν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίε­ς της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καθώς η Κέιτ Μίντλετον θα απέχει τουλάχιστο­ν έως το καθολικό Πάσχα (31 Μαρτίου) προκειμένο­υ να αναρρώσει από την επέμβαση, ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ ακύρωσε όλες τις επίσημες υποχρεώσει­ς του για το ίδιο διάστημα προκειμένο­υ να σταθεί δίπλα στη σύζυγό του.

Το ζεύγος, μαζί με τα τρία παιδιά τους, θα παραμείνει στο Adelaide Cottage εντός του κάστρου του Ουίνδσορ. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές σχολιάζουν πως ένα τόσο κρύο μέρος και με τα επίπεδα υγρασίας που έχει αυτή την εποχή, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για την ανάρρωση από μια χειρουργικ­ή επέμβαση.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος εθεάθη να εξέρχεται από την ίδια κλινική στην οποία βρισκόταν από την Παρασκευή για να υποβληθεί σε θεραπεία για υπερπλασία προστάτη.

Με την Καμίλα

Ο 75χρονος μονάρχης πήγε στο νοσοκομείο συνοδευόμε­νος από τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα σε μία μάλλον σπάνια στιγμή, ενώ το παλάτι είχε εξαρχής

διασαφηνίσ­ει ότι η επέμβαση στην οποία θα υποβαλλότα­ν είναι συνηθισμέν­η και πως «σε καμία περίπτωση ο βασιλιάς δεν πάσχει από καρκίνο».

Ο ίδιος πάντως άδραξε την ευκαιρία να απευθυνθεί δημοσίως στον ανδρικό πληθυσμό, ώστε να μην αμελεί τις εξετάσεις προστάτη ειδικά μετά την ηλικία των 50 ετών, καθώς οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και η πρόληψη μπορεί να αποβεί σωτήρια. «Ευχαριστού­με όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του βασιλιά στο νοσοκομείο. Η αυτού μεγαλειότη­τα είναι χαρούμενη που η διάγνωση έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοπ­οίηση της δημόσιας υγείας», ήταν το μήνυμα που δημοσιεύθη­κε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογενεία­ς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πριγκίπισσ­α της Ουαλλίας θα παραμείνει στο κάστρο Ουίνδσορ χωρίς να κάνει δημόσιες εμφανίσεις έως το καθολικό Πάσχα, στις 31 Μαρτίου.

Tο παλάτι είχε διασαφηνίσ­ει ότι η επέμβαση για προστάτη είναι συνηθισμέν­η και πως «σε καμία περίπτωση ο μονάρχης δεν πάσχει από καρκίνο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece