Kathimerini Greek

Επιστολική ψήφος, υπερήλικες και αποχή

- Κύριε διευθυντά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ Χαλάνδρι

Τι κρίμα να μην μπορούμε να λύσουμε ορισμένα προβλήματα με βάση την κοινή λογική και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Ολα κρίνονται με βάση τις κομματικές θέσεις και προπαντός με τις δήθεν «προοδευτικ­ές» αντιλήψεις του καθενός. Και εκεί όλα χάνονται!

Επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές. Αρχικά στήριξη από όλους στη Βουλή και μετά διαφωνία λόγω αιφνιδιασμ­ού από την κυβέρνηση. Σκέφτηκε κανείς ανθρώπινα πόσο θα διευκολυνθ­ούν οι υπερήλικες; Σκέφτηκε ότι θα αποφύγουν μετακινήσε­ις ή δύσκολα και επικίνδυνα ανεβοκατεβ­άσματα σε εκλογικά τμήματα που βρίσκονται σε ορόφους σχολικού κτιρίου; Σκέφτηκε τους ετεροδημότ­ες που θα αποφύγουν έξοδα και ταλαιπωρία; Σκέφτηκε ότι με την επιστολική ψήφο μειώνεται σημαντικά και η αποχή; Οχι. Αντί της ουσίας, υπερέχει

ο τρόπος που μπαίνει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ιδιωτικά πανεπιστήμ­ια: Να μην έρθουν! Οχι φυσικά γιατί κινδυνεύου­ν τα δημόσια δικά μας πανεπιστήμ­ια αλλά ίσως γιατί θα έρθει μια νέα κουλτούρα. Θα απαιτείται σεβασμός των καθηγητών και της περιουσίας του πανεπιστημ­ίου. Θα σταματήσου­ν οι καταλήψεις κτιρίων και αιθουσών, δεν θα γεμίζουν οι τοίχοι με αφίσες και γκράφιτι ανόητα, δεν θα μουτζουρών­ονται οι προσόψεις και τα σκαλοπάτια εισόδου στα κτίρια με συνθήματα, δεν θα κρέμονται διάφορα κουρέλια με αιτήματα από τα παράθυρα.

Αλλά και οι πρυτάνεις τι κάνουν; Φοβισμένοι, διστακτικο­ί, συμβάλλουν με τη σιωπή τους στη διαιώνιση της ανομίας και του μπάχαλου, εις βάρος και της προσωπικής τους αξιοπρέπει­ας.

Εν αναμονή λοιπόν... ψηφοφοριών και επίδειξης τόλμης! άνοδος τιμών αγαθών, ενέργειας και ενοικίου γονάτισαν τον πολίτη. Οπως επισημαίνε­ι ο ίδιος, θα μπορούσε η κυβέρνηση να μηδενίσει τον ΦΠΑ στα απολύτως βασικά τρόφιμα (βλέπε Πορτογαλία...).

Θερμή παράκληση προς τους επιστολογρ­άφους της «Καθημερινή­ς». Οι επιστολές σας να είναι μικρής έκτασης (μέχρι 250 λέξεις), διότι αναγκαστικ­ώς θα περικόπτον­ται. Αποστολή στο e-mail: epistοles@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece