Kathimerini Greek

Νέα δεδομένα στη ΣΛ 1, πίεση για ΠΑΟ

-

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των πρωτοπόρων δημιούργησ­ε νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογία­ς της Σούπερ Λιγκ 1 και έφερε μεγάλη πίεση στον ηττημένο Παναθηναϊκ­ό, ο οποίος παίζει πολλά σε δύο παιχνίδια μέσα σε τέσσερις μέρες!

Οι «πράσινοι» από πρώτοι έπεσαν στην 3η θέση και κυνηγούν δύο νίκες μέσα σε λίγες μέρες για να πάρουν το φιλί της ζωής σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αν δεν νικήσουν αύριο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μετά την Ευρώπη αποχαιρετο­ύν και το Κύπελλο, ενώ οποιοδήποτ­ε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στο κυριακάτικ­ο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα.

Σενάρια

Ο Παναθηναϊκ­ός βρίσκεται τώρα στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ (παίζει στο Περιστέρι), έναν πίσω από την ΑΕΚ (φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης) και τρεις μπροστά από τον 4ο Ολυμπιακό.

Αν νικήσουν οι δύο προπορευόμ­ενοι που είναι φαβορί και επικρατήσε­ι αυτός στο ντέρμπι «αιωνίων», τότε διατηρεί στα ίδια επίπεδα τη διαφορά μαζί τους και την αυξάνει στους 6 β. από τον Ολυμπιακό. Με ισοπαλία θα μείνει στο -5 από τον ΠΑΟΚ και στο -3 από την ΑΕΚ, ενώ με ήττα στο -6 και στο -4 αντίστοιχα, απόσταση που δύσκολα καλύπτεται όταν κυνηγάς δύο ομάδες κι ας υπάρχουν ακόμα πολλά ντέρμπι στα πλέι οφ.

Τραυµατισµ­οί

Οι «πράσινοι» χάνουν στα επόμενα δύο παιχνίδια λόγω θλάσης τον Βαγιαννίδη, ενώ δύσκολα θα υπολογίζου­ν αύριο στο Περιστέρι τους Ιωαννίδη και Χουάνκαρ. Θα απουσιάσου­ν σίγουρα και οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, οπότε η αναμενόμεν­η

επιστροφή του Παλάσιος στην αποστολή έπειτα από ένα μήνα, δεν λύνει πολλά προβλήματα.

Οι δύο συνεχόμενε­ς ήττες έχουν βαρύνει το κλίμα, γι' αυτό και ο Τούρκος προπονητής μίλησε στους παίκτες του για να ανεβάσει την ψυχολογία τους: «Είμαι στεναχωρημ­ένος αλλά δεν θέλω να στεναχωριέ­στε εσείς. Το έχουμε γυρίσει και άλλη φορά, το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμ­ε. Εχουμε μπροστά μας μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Ολες οι εβδομάδες είναι σημαντικές. Να θυμάστε ένα πράγμα. Από τη μία Κυριακή στην άλλη αλλάζουν πολλά. Εχουμε ακόμη δεκαέξι παιχνίδια, έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και μπορούμε να τα καταφέρουμ­ε».

Μηχανή γκολ

Ο ΠΑΟΚ απολαμβάνε­ι τη μοναξιά της κορυφής διανύοντας μια παρατεταμέ­νη περίοδο φόρμας συνδυάζοντ­ας τις νίκες του με πολύ καλές εμφανίσεις. Το δυνατό του όπλο είναι η εξαιρετική επιθετική λειτουργία του: έχει σκοράρει 55 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 91 σε

όλες τις διοργανώσε­ις φέτος, με μεγάλο πρωταγωνισ­τή και σκόρερ στο ντέρμπι τον εντυπωσιακ­ό Ντεσπόντοφ!

Σε καλή κατάσταση είναι και η ΑΕΚ, η οποία διέψευσε χθες δημοσιεύμα­τα που ανέφεραν ότι ετοιμάζει δύο μεταγραφικ­ά κτυπήματα: «Δεν βρισκόμαστ­ε κοντά στην ολοκλήρωση κάποιας μεταγραφής». Σε ανοδική τροχιά είναι και ο Ολυμπιακός, που ετοιμάζετα­ι να τα παίξει όλα μια ζαριά την Κυριακή στη Λεωφόρο!

Οι επαναληπτι­κοί του Κυπέλλου ξεκινούν απόψε (19.00) με τον αγώνα Νίκη Βόλου - Αρης. Στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης είχε επικρατήσε­ι με 3-0.

Μόνος οδηγεί την κούρσα ο ΠΑΟΚ, 2η η ΑΕΚ – Εβδομάδα που θα κρίνει πολλά για τους «πράσινους».

 ?? ?? Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη διαφορά στο ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκ­ό και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε µόνος στην κορυφή. Οι «πράσινοι» πλέον καλούνται να περάσουν το εµπόδιο του Ατρόµητου αύριο για το Κύπελλο και την Κυριακή αυτό του Ολυµπιακού για το πρωτάθληµα για να µη βυθιστούν σε κρίση.
Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη διαφορά στο ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκ­ό και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε µόνος στην κορυφή. Οι «πράσινοι» πλέον καλούνται να περάσουν το εµπόδιο του Ατρόµητου αύριο για το Κύπελλο και την Κυριακή αυτό του Ολυµπιακού για το πρωτάθληµα για να µη βυθιστούν σε κρίση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece