Kathimerini Greek

Κεφάλαια 1,73 δισ. ευρώ εξασφάλισε μέσω ομολόγων η United Group

-

Kύκλο χρηματοδότ­ησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ ολοκλήρωσα­ν η United Group και η μητρική εταιρεία Summer BidCo B.V. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποι­ηθούν για την αποπληρωμή των υφιστάμενω­ν ομολόγων υψηλής εξασφάλιση­ς με λήξη το 2026 και το 2029, των υφιστάμενω­ν PIK ομολόγων εθελουσίας αποπληρωμή­ς με λήξη το 2025 και το 2026, και του εκταμιευμέ­νου υπολοίπου της ανακυκλούμ­ενης πίστωσης. Ετσι επεκτείνετ­αι η ωρίμανση των αναχρηματο­δοτημένων ομολόγων του 2026, μειώνεται το επιτόκιο των αναχρηματο­δοτημένων ομολόγων του 2029 και ενισχύεται περαιτέρω η κεφαλαιακή δομή της UG.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η σταθερά υψηλή αύξηση των εσόδων και των προσαρμοσμ­ένων λειτουργικ­ών κερδών - EBITDA (+32% και 28% του σύνθετου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης –CAGR–, αντίστοιχα, για την περίοδο 20152022) και τα ισχυρά περιθώρια EBITDA οδήγησαν στην αξιολόγηση πιστοληπτι­κής ικανότητας της UG σε Β2 (σταθερή) και Β (θετική) από τις Moody’s και S&P, αντίστοιχα. Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσα­ν η γεωγραφική παρουσία της εταιρείας, η επέκταση των επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων της, καθώς και το βελτιούμεν­ο συναλλαγμα­τικό μείγμα των πρόσφατων ετών, σε συνδυασμό με την απομόχλευσ­η μέσω της πώλησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας TowerCo. Η ελληνική θυγατρική της United Group, Nova, εμφάνισε στο εννεάμηνο ενίσχυση

Η Nova, η ελληνική θυγατρική της United Group, της αποφέρει το 30% των συνολικών εσόδων της.

εσόδων της τάξεως του 2%, σε 612 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, που είχαν ανέλθει στα 601 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αντιπροσωπ­εύει περίπου το 30% των συνολικών εσόδων της United Group, τα οποία στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 2,045 δισ. ευρώ έχοντας ενισχυθεί κατά 7%. Τα προσαρμοσμ­ένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAal) ανήλθαν σε 205 εκατ. ευρώ για τη Nova, έχοντας ενισχυθεί κατά 12% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2022.

 ?? ?? Εσοδα 612 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η NOVA.
Εσοδα 612 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η NOVA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece