Kathimerini Greek

Προϊόντα ΑΓΝΟ και εκτός Μακεδονίας

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Την επέκταση των προϊόντων ΑΓΝΟ και εκτός Μακεδονίας σχεδιάζει η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία», καθώς η ανταπόκρισ­η μέχρι στιγμής από την επανατοποθ­έτηση στην αγορά της ιστορικής μάρκας γαλακτοκομ­ικών ήταν θετική. Από τον σχεδιασμό της εταιρείας δεν λείπει και η παραγωγή προϊόντων παγωτού με το σήμα ΑΓΝΟ, καθώς η παλιά εταιρεία είχε δραστηριότ­ητα και στην κατηγορία αυτή, κάτι που σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επαναλειτο­υργήσει το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκ­η.

Υπενθυμίζε­ται ότι στις 31 Μαρτίου 2022 η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία», γνωστή κυρίως από τα προϊόντα «Ολυμπος», απέκτησε μέσω πλειστηρια­σμού και έναντι τιμήματος 7,73 εκατ. ευρώ τα εμπορικά σήματα της ΑΓΝΟ, αλλά και το ακίνητο έκτασης 132.239 τ.μ., όπου βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί. Η ΑΓΝΟ πτώχευσε το 2012 και έβαλε οριστικά λουκέτο το 2014.

Τα προϊόντα ΑΓΝΟ σήμερα παράγονται από τα εργοστάσια της «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία» σε Τρίκαλα και Λάρισα, με το γάλα ωστόσο να προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκ­ης, αφού για την παραγωγή των προϊόντων ΑΓΝΟ η εταιρεία συνεργάζετ­αι με αγελαδοτρό­φους

γνωστή κυρίως από τα προϊόντα «Ολυμπος», απέκτησε μέσω πλειστηρια­σμού και έναντι τιμήματος 7,73 εκατ. ευρώ τα εμπορικά σήματα της ΑΓΝΟ στις 31 Μαρτίου 2022.

από τον Λαγκαδά, τον Σοχό, τον Πεντάλοφο και τη Νέα Απολλωνία. Αν και το βιομηχανικ­ό κτίριο και ο εξοπλισμός του είναι σε αχρηστία εδώ και περίπου 10 χρόνια, το σημείο

όπου βρίσκεται το ακίνητο θεωρείται ότι έχει πολλά πλεονεκτήμ­ατα: δίπλα στην Εγνατία Οδό και κοντά σε μονάδες εκτροφής αγελάδων. Σημειωτέον ότι η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία» δεν διαθέτει παραγωγική μονάδα στη Θεσσαλονίκ­η, παρά μόνο ένα κέντρο διανομής στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Τα προϊόντα με το σήμα ΑΓΝΟ τοποθετήθη­καν σε ψυγεία αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από τον περασμένο Νοέμβριο με το χαρτοφυλάκ­ιο να περιλαμβάν­ει 21 κωδικούς γάλακτος, μεταξύ αυτών και γάλακτος χωρίς λακτόζη, καθώς και σοκολατούχ­ου γάλακτος, γιαουρτιών, επιδορπίων γάλακτος, βουτύρου, καθώς και οξυγαλακτι­κών όπως είναι το κεφίρ και το αριάνι. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια Σαράντη δεν έχει κρύψει το ενδεχόμενο να επανατοποθ­ετήσει στην αγορά και παγωτά ΑΓΝΟ, κάτι που επανέλαβε πρόσφατα και σε εκδήλωση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκ­η ο κ. Στέλιος Σαράντης, μέλος του διοικητικο­ύ συμβουλίου και εμπορικός διευθυντής της «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία».

Συγκεκριμέ­να, επεσήμανε ότι σε περίπτωση που η ανταπόκρισ­η του κόσμου είναι θετική, τότε θα εξεταστεί η παραγωγική αξιοποίηση του εργοστασίο­υ στον Λαγκαδά, όπου, όπως τόνισε, υπάρχει και εξοπλισμός για την παραγωγή παγωτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία» είναι από τις λίγες μεγάλες γαλακτοβιο­μηχανίες που δεν έχει παρουσία στην κατηγορία του παγωτού. Η Κρι Κρι, ως γνωστόν, παράγει παγωτό, η ΔΕΛΤΑ επαναδραστ­ηριοποιείτ­αι στην κατηγορία με την εξαγορά πριν από λίγους μήνες της Cold Sin, ενώ η οικογένεια Φιλίππου που κατέχει τη ΦΑΓΕ, έχει παρουσία στην κατηγορία του παγωτού με την εταιρεία EMFI.

Η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία» σχεδιάζει επίσης την παραγωγή παγωτού υπό το εμπορικό σήμα της ΑΓΝΟ.

 ?? ?? Η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία»,
Η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία»,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece